AKTUELT:
KOMMENDE UDSTILLING9. marts - 17. juni 2018

Glæd dig til den første udstilling i Danmark nogensinde om marinemaleren Anton Melbye. I 200 året for Melbyes fødsel viser Den Hirschsprungske Samling i samarbejde med Altonaer Museum i Hamburg en stor udstilling om kunstneren. Melbye var vidt berømt i sin egen levetid, og hans værker var i høj kurs både hos det danske kongehus og hos adelen, ligesom hans værker også var internationalt efterspurgte fra Hamburg over Paris til Istanbul. Melbyes vigtigste motivkreds fandt han ved havet, og han skildrede det gerne med sans for dramatiske stemninger.

Anton Melbye: Orkanen, 1866. Privatsamling, Hamborg
NYT FORMIDLINGSPROJEKT IGANGSATNy digital læringsplatform

Den Hirschsprungske Samling og Davids Samling har sammen udviklet den digitale læringsplatform ’Kulturmix’ til elever fra 5.-8. klasse. Her vil eleverne kunne lære mere om kunst og kultur fra den danske og islamiske verden. Kulturmix indeholder ca. 100 malerier fra museerne, og eleverne kan fordybe sig i emnerne tro, kønsroller, kærlighed, fest og fritid og tøj og mode.

Med Kulturmix kan eleverne også selv skabe deres egne udstillinger, fortællinger og collager på tværs af kunst og kultur fra Danmark og den islamiske verden. Eleverne trænes i at se på billeder og aflæse, hvordan et emne udtrykkes på tværs af kulturelle skel.

Kulturmix retter sig mod fagene dansk, kristendomskundskab, historie, billedkunst og
samfundsfag. Formålet er at styrke og nuancere elevernes viden om ældre dansk og islamisk kultur og kunst. Eleverne undersøger selv ligheder og forskelle mellem de to kulturer. I opgaverne bliver eleverne både konfronteret med deres fordomme og med nytænkning.

Kulturmix er klar til brug i september 2017.

Kulturmix er støttet af Nordea-fonden, Slots- og Kulturstyrelsen og Sportgoodsfonden

Find Kulturmix her.

Tag som en del af Kulturmix-forløbet også en dagstur til museerne.
Læs om vores særlige undervisningsforløb
her.PARKMUSEERNEParkmuseerne er et museumskvarter midt i København skabt i samarbejde mellem Davids Samling, Den Hirschsprungske Samling, Cinemateket, Rosenborg Slot, Statens Naturhistoriske Museum og Statens Museum for Kunst.


Parkmuseernes fællesbillet
1 billet - 6 museer
Med Parkmuseernes billet får du adgang til alle seks museer for kun 195 kr. Fællesbilletten giver adgang til Danmarks største samlinger af kunst- og naturarv: Den Hirschsprungske Samling, Statens Museum for Kunst, Statens Naturhistoriske Museum og Rosenborg Slot samt en biografbillet til Cinematekets ordinære forestillinger og 10 % rabat på publikationer i Davids Samling. Billetten er personlig, giver adgang til ét besøg på hvert museum og er gældende i ét år fra købsdatoen.

"It's a walk in the park"

Læs Parkmuseernes nye avis her.

INFO/
FIND VEJ:DEN HIRSCHSPRUNGSKE
SAMLING
Stockholmsgade 20
2100 København Ø

Tlf. 3542 0336
dhs@hirschsprung.dk


ÅBNINGSTIDER:

Mandag-tirsdag: lukket
Onsdag-søndag: 11-16

Lukket d. 26. februar - 8. marts 2018 pga. udstillingsopbygning.

Telefoniske henvendelser
Museets tlf. 3542 0336. Tir-fre kl. 10-14
Booking tlf. 3544 0951. Man-tor kl. 10-14

Entrépris: 85 kr.
Børn og unge under 18 gratis

Tilmeld dig nyhedsbrev her

FIND VEJ

Kontakt: MedarbejdereSøg på siden:
Loading