UDSTILLINGER:
Udstillinger:
Tidligere


DYRESTUDIER
Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen

25.09.2015 - 28.03.2016


Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen (1863-1945) var en af vores mest banebrydende kvindelige billedhuggere herhjemme, og det har i mange år været et ønske at vise en udstilling af hendes fine dyrestudier på Den Hirschsprungske Samling.

Med baggrund i sin barndom på landet var Anne Marie Carl-Nielsens studier af dyrene et konstant element i hendes kunst. Med dyrestudierne skabte hun en motivverden, der viser en fortrolighed med dyrenes former og bevægelser, som skulle blive bærende for hele hendes kunstneriske virke - det nyfødte føl på usikre ben, en kalv der klør sig eller det lille lam, der har taget opstilling på moderens ryg. Det var med disse værker, hun som ung markerede sig internationalt og lagde fundamentet for de store monumenter. Men dyrestatuetterne er langt mere end blot forstudier og formøvelser, de er i sig selv formfuldendte naturalistiske værker.

Udstillingen er med til at markere 100 året for danske kvinders valgret i 2015 - samme år som hendes mand Carl Nielsens 150 år fejres. Udstillingen er blevet til i samarbejde med Carl Nielsen Museet i Odense, fællesmuseum for Anne Marie Carl-Nielsen og ægtefællen komponisten Carl Nielsen. Carl Nielsen Museet har generøst udlånt alle de udstillede værker.

Som et apropos til denne udstilling vises værker af maleren og billedhuggeren Agnes Lunn på Davids Samling, der sammen med Hirschsprung og fire andre museer udgør Parkmuseerne. Den 13 år ældre Agnes Lunn var Anne Marie Carl-Nielsens underviser og veninde og ligesom for Anne Marie Carl-Nielsen var dyrestudierne også hendes fortrukne skulpturkreds. Læs mere på Davids Samling her


Der er udgivet et illustreret katalog på dansk og engelsk med tekster af udstillingens kurator mag.art. Birgitte Zacho og ph.d.-stipendiat Emilie Boe Bierlich. Kataloget sælges på museet for 50 kr.
Entrépris alle dage under udstillingen 90 kr. for voksne og 80 kr. for studerende, pensionister og grupper.

Se vores undervisningstilbud til udstillingen her.
Tilbage


TEGNEKUNST 3. HANS SMIDTH OG DEN JYSKE HEDE


07.04.2016 - 28.08.2016


Denne mindre særophængning er den tredje i rækken om museets rige samling af tegninger. Museet har udvalgt 18 tegninger af Hans Smidth (1839-1917) med motiver af den jyske hede udført i slutningen af 1800-tallet. De fortællende tegninger viser Hans Smidths smukke penneføring og detaljerigdom, når han skildrer det vindomsuste landskab med de få træer, den øde vej eller gåsefamilien, der har søgt ly bag et dige. I en anden del af tegningerne opsøger Hans Smidth bønderne og illustrerer begivenheder, hvor en større forsamling mødes som på markedspladsen eller til et sognerådsmøde i hjemmet.

Hans Smidth hentede inspiration til sine jyske motiver fra den danske forfatter Steen Steensen Blicher (1782-1848), der levende berettede om en rejse langs den jyske vestkyst i E Bindstouw. Fortællinger og Digte i jydsk Mundart, 1842. Hans Smidth foretog selv vandreture langs Limfjorden, i Sallingland og på Fur, hvor han fandt sine motiver, der med titler som Æ Bindstouw og Pennekas-Drallers Kjæltringbal refererer til Blicher.

I tillæg til tegningerne vises Hans Smidths maleri Storke der samles for at lette, 1900, for første gang for offentligheden, som i 2015 indgik i samlingen takket være en testamentarisk gave.

Med denne særophængning sætter Den Hirschsprungske Samling fokus på Hans Smidth, som er en mindre kendt men velrepræsenteret kunstner i museets samling. Ophængningen giver et indblik i museets store samling af tegninger, som i dag rummer 2000 perler, der til daglig opbevares i kasser beskyttet imod lys og støv.

Hans Smidths maleri og tegninger kan opleves i museets Havesal fra den 7. april til den 28. august 2016.
Tilbage


INFO/
FIND VEJ:DEN HIRSCHSPRUNGSKE
SAMLING
Stockholmsgade 20
2100 København Ø

Tlf. 3542 0336
dhs@hirschsprung.dk


ÅBNINGSTIDER:

Tirsdag- søndag 11-16. Lukket mandag

Museet er lukket 23.-26. og 31. december samt 1. januar

Entrépris alle dage under Anne Marie Carl-Nielsen-udstillingen 90 kr. for voksne / 80 kr. for studerende, pensionister og grupper.

Tilmeld museets nyhedsbrev her

Hirschsprung efterlyser et kunstværk

FIND VEJ

Kontakt: MedarbejdereSøg på siden:
Loading