UDSTILLINGER:
Udstillinger:
Tidligere


DYRESTUDIER
Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen

25.09.2015 - 28.03.2016


Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen (1863-1945) var en af vores mest banebrydende kvindelige billedhuggere herhjemme, og det har i mange år været et ønske at vise en udstilling af hendes fine dyrestudier på Den Hirschsprungske Samling.

Anne Marie Carl-Nielsen er måske særligt kendt for sine store monumenter, men de små dyrestudier var et konstant element i hendes kunst. Det var med disse værker hun som ung markerede sig internationalt. Her skabte hun en skulpturkreds, hvor hun kunne tilegne sig en fortrolighed med dyrenes form og bevægelser - det nyfødte føl på usikre ben, en kalv der klør sig eller det lille lam, der har taget opstilling på moderens ryg. Denne fortrolighed skulle blive bærende for hele hendes øvrige kunstneriske virke. Med dyrestudierne lagde hun fundamentet for de store monumenter, som rytterstatuen af Christian 9. på Christiansborgs Ridebane og monumentet for Carl Nielsen på Grønningen i København. Men dyrestatuetterne er langt mere end blot forstudier og formøvelser, de er i sig selv formfuldendte naturalistiske værker!

Udstillingen er blevet til i samarbejde med Carl Nielsen Museet i Odense, fællesmuseum for Anne Marie Carl-Nielsen og ægtefællen komponisten Carl Nielsen. Carl Nielsen museet har generøst udlånt alle de udstillede værker.

Som et apropos til denne udstilling vises værker af maleren og billedhuggeren Agnes Lunn på Davids Samling, der sammen med Hirschsprung og fire andre museer udgør Parkmuseerne. Den 13 år ældre Agnes Lunn var Anne Marie Carl-Nielsens underviser og veninde og ligesom for Anne Marie Carl-Nielsen var dyrestudierne også hendes fortrukne skulpturkreds.

Der vil under udstillingen være forhøjet entrépris alle dage på 90 kr. for voksne og 80 kr. for studerende, pensionister og grupper.
Tilbage


INFO/
FIND VEJ:DEN HIRSCHSPRUNGSKE
SAMLING
Stockholmsgade 20
2100 København Ø

Tlf. 3542 0336
dhs@hirschsprung.dk


ÅBNINGSTIDER:

Tirsdag- søndag 11-16. Lukket mandag

Museet er lukket 23.-26. og 31. december samt 1. januar

FIND VEJ

Kontakt: MedarbejdereSøg på siden:
Loading