UDSTILLINGER:
Udstillinger:
Tidligere


TEGNEKUNST 2
En rekrut fra 64 - Illustrationer af Frants Henningsen

18.09.2014


Det er 150-året for krigen i 1864. De dramatiske begivenheder har været bearbejdet historisk, politisk, litterært og i efteråret vises en ny tv-serie, der sætter fokus på emnet. I Den Hirschsprungske Samling vises nu også en billedkunstnerisk tolkning af hændelserne. Her findes en serie af ca. 50 tegninger udført af maleren Frants Henningsen, som illustration til P. Fr. Rists selvbiografiske roman En rekrut fra 64. Illustrationerne giver et levende billede af livet i felten og ved fronten i Dybbøl. Gennem de mange tegninger kan man som i en moderne tegneserie følge hovedpersonen Felix beretning om krigens forløb.

Frants Henningsen hørte med sine socialt orienterede billeder til det moderne gennembrud i dansk kunst. Tegningerne, der er udført i midten af 1890’erne, har aldrig tidligere været vist samlet. Med deres realistiske stil og reportageagtige karakter viser de Henningsen som en fremragende illustrator.

I tilknytning til udstillingen vises en underholdende stumfilm baseret på P.Fr. Rists roman. Den er produceret af Urban Gad i 1910 og er venligst stillet til rådighed af Det Danske Film Institut, ligesom Forsvarsmuseet har udlånt granater, uniformer og anden historisk udrustning til udstillingen.

I Hirschsprung findes store samlinger af tegninger og udstillingen er den anden i en række, hvor museet sætter lys på tegnekunsten og viser en side af samlingen, som sjældent ses af publikum.

Udstillingen åbner i Havesalen d. 18. september og vises frem til 26. april 2015.
Tilbage


INFO/
FIND VEJ:DEN HIRSCHSPRUNGSKE
SAMLING
Stockholmsgade 20
2100 København Ø

Tlf. 3542 0336
dhs@hirschsprung.dk


ÅBNINGSTIDER:

Tirsdag- søndag 11-16. Lukket mandag

Museet har modtaget en bevilling fra Kulturministeriet til istandsættelse af kontorer og magasiner i husets underetage. Grundet istandsættelse er der ikke adgang til arkiver og magasiner. Vi kan desværre ikke udlåne værker frem til april 2015.

Museet er lukket 23.-26. og 31. december samt 1. januar

FIND VEJ

Kontakt: MedarbejdereSøg på siden:
Loading