UDSTILLINGER:
Udstillinger:
Tidligere   Aktuelt/Fremtid


KRØYER
- i internationalt lys

20.11.2011 - 10.04.2012


Den Hirschsprungske Samling viser udstillingen KRØYER - i internationalt lys i anledning af museets 100-års-jubilæum. Udstillingen består af både malerier, skulpturer og studier og med sine 140 værker er udstillingen den største om Krøyer i nyere tid.

P.S. Krøyers kunst ses normalt i sammenhæng med Skagensmalerne, men Krøyer var også kosmopolit og en del af den europæiske avantgarde. Med denne udstilling anlægges en ny synsvinkel, som relaterer Krøyers kunst til den samtidige internationale kunst. Krøyer bragte dansk kunst ud i et internationalt forum, og omvendt tog han inspiration fra nye strømninger hjem til kunstlivet i København og ikke mindst fik kunstnerkolonien i Skagen en international position. Krøyer rejste hvert eneste år og hentede mange inspirationer i udlandet ligesom både franske og nordiske kunstnere hentede inspiration i Krøyers kunst. Udstillingen sætter lys på denne gensidige udveksling af ideer, motiver og teknikker.

Udstillingen KRØYER - i internationalt lys lægger vægt på en af det 19. århundredes betydeligste danske kunstnere og den store internationale succes han havde. Det var også i udlandet, at Krøyer solgte sine væsentligste værker, og nogle af disse værker kommer nu tilbage til Danmark. Billederne er hentet hjem fra både udenlandske museer og private samlere i Frankrig, Tyskland, USA og de nordiske lande.

Udstillingen formidles i en digital guide, som gratis kan bruges af publikum. Guiden giver en masse spændende baggrundsmateriale om Krøyers værker og viser interessante sammenligninger med samtidige franske, amerikanske, russiske og tyske kunstnere. Og man kan høre uddrag af Krøyers breve og af de flotte anmeldelser hans værker fik af førende europæiske kunstkritikere.

Hver onsdag i udstillingsperioden er der kl. 17 omvisning for museets gæster. Billetter tildeles efter først-til-mølle-princippet. Omvisningen varer ca. en time.

Udstillingen ”KRØYER – i internationalt lys” skabes i samarbejde med Skagens Museum, hvor den fortsætter til i perioden 4. maj – 2. september 2012.

Udstillingen er støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Beckett-Fonden, Bikubenfonden, Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, 15. juni Fonden, Gangstedfonden, Konsul George Jorck og hustru Emma Jorck’s Fond, Landsdommer V. Gieses Legat, Lizzie og Ejler Ruges Kunstfond, Nordea-fonden, Ny Carlsbergfondet, Oak Foundation Denmark, Det Obelske Familiefond, Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat, SKAGEN Fondene,
Skandinavisk Tobakskompagnis Gavefond, Spar Nord Fonden og Toyota-Fonden.


Hirschsprung efterlyser værker af Krøyer i privateje. Læs mere her.
Tilbage


INFO/
FIND VEJ:DEN HIRSCHSPRUNGSKE
SAMLING
Stockholmsgade 20
2100 København Ø

Tlf. 3542 0336
dhs@hirschsprung.dk


ÅBNINGSTIDER:

Mandag-tirsdag: lukket
Onsdag-søndag: 11-16

Lukket på grund af udstillingsopbygning 18.-29. juni 2018

Telefoniske henvendelser
Museets tlf. 3542 0336. Tir-fre kl. 10-14
Booking tlf. 3544 0951. Man-tor kl. 10-14

Entrépris: 85 kr.
Børn og unge under 18 gratis

Tilmeld dig nyhedsbrev her

FIND VEJ

Kontakt: MedarbejdereSøg på siden:
Loading