UDSTILLINGER:
Udstillinger:
Tidligere   Aktuelt/Fremtid


DYRESTUDIER
Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen

25.09.2015 - 28.03.2016


Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen (1863-1945) var en af vores mest banebrydende kvindelige billedhuggere herhjemme, og det har i mange år været et ønske at vise en udstilling af hendes fine dyrestudier på Den Hirschsprungske Samling.

Med baggrund i sin barndom på landet var Anne Marie Carl-Nielsens studier af dyrene et konstant element i hendes kunst. Med dyrestudierne skabte hun en motivverden, der viser en fortrolighed med dyrenes former og bevægelser, som skulle blive bærende for hele hendes kunstneriske virke - det nyfødte føl på usikre ben, en kalv der klør sig eller det lille lam, der har taget opstilling på moderens ryg. Det var med disse værker, hun som ung markerede sig internationalt og lagde fundamentet for de store monumenter. Men dyrestatuetterne er langt mere end blot forstudier og formøvelser, de er i sig selv formfuldendte naturalistiske værker.

Udstillingen er med til at markere 100 året for danske kvinders valgret i 2015 - samme år som hendes mand Carl Nielsens 150 år fejres. Udstillingen er blevet til i samarbejde med Carl Nielsen Museet i Odense, fællesmuseum for Anne Marie Carl-Nielsen og ægtefællen komponisten Carl Nielsen. Carl Nielsen Museet har generøst udlånt alle de udstillede værker.

Som et apropos til denne udstilling vises værker af maleren og billedhuggeren Agnes Lunn på Davids Samling, der sammen med Hirschsprung og fire andre museer udgør Parkmuseerne. Den 13 år ældre Agnes Lunn var Anne Marie Carl-Nielsens underviser og veninde og ligesom for Anne Marie Carl-Nielsen var dyrestudierne også hendes fortrukne skulpturkreds. Læs mere på Davids Samling her


Der er udgivet et illustreret katalog på dansk og engelsk med tekster af udstillingens kurator mag.art. Birgitte Zacho og ph.d.-stipendiat Emilie Boe Bierlich. Kataloget sælges på museet for 50 kr.
Entrépris alle dage under udstillingen 90 kr. for voksne og 80 kr. for studerende, pensionister og grupper.

Udstillingen kan opleves til og med 28. marts 2016.

Se vores undervisningstilbud til udstillingen her.
Tilbage


INFO/
FIND VEJ:DEN HIRSCHSPRUNGSKE
SAMLING
Stockholmsgade 20
2100 København Ø

Tlf. 3542 0336
dhs@hirschsprung.dk


ÅBNINGSTIDER:

Mandag-tirsdag: lukket
Onsdag-søndag: 11-16

Lukket på grund af udstillingsopbygning 18.-29. juni 2018

Telefoniske henvendelser
Museets tlf. 3542 0336. Tir-fre kl. 10-14
Booking tlf. 3544 0951. Man-tor kl. 10-14

Entrépris: 85 kr.
Børn og unge under 18 gratis

Tilmeld dig nyhedsbrev her

FIND VEJ

Kontakt: MedarbejdereSøg på siden:
Loading