DET SKER PÅ MUSEET
Udstillinger:
11.02.2017 - 27.08.2017

LYD I MØRKET
Musik i billedkunsten


Omvisninger:


Arrangementer:
AKTUELT:
LYD I MØRKET. MUSIK I BILLEDKUNSTENNår mørket falder på, er det tid til musik. Spillemanden finder violinen frem og komponisten sætter sig til klaveret. Der er en særlig stemning i mørket, hvor man ikke kan se detaljerne så skarpt, men hvor lyden af musik til gengæld står så meget klarere.

Udstillingen Lyd i mørket. Musik i billedkunsten viser værker fra museets samling, der alle har musik som motiv. Oplev malerier og tegninger af danske kunstnere som P.S. Krøyer, Vilhelm Hammershøi og Anna Sophie Pedersen.

På jagt efter lyden
I forbindelse med udstillingen kan børn og deres voksne tage på lydjagt i Lyd i mørket. Musik i billedkunsten og museets faste samlinger. Spørg efter det gratis aktivitetsark i museets information. Alle børn under 18 har gratis adgang til museet.NYT FORMIDLINGSPROJEKT IGANGSATDansk-islamiske kunstmøder skal lede elever væk fra sort-hvid tænkning

Den Hirschsprungske Samling er gået sammen med Davids Samling, der huser en af verdens ti fineste samlinger af islamisk kunst, om at få danske skoleelever af enhver etnisk herkomst til at få en bredere forståelse af dansk og islamisk kunst- og kulturhistorie.

Projektet har netop opnået fondsstøtte af Nordea-fonden og Kulturstyrelsen og er derfor endnu i sin vorden, men ambitionen er at bruge samlingerne på en ny måde og at nå bredere ud med et budskab om kulturel dialog og mangfoldighed.

"Vi ser projektet som et ualmindeligt spændende bidrag til at skabe konstruktive kulturmøder baseret på dialog. Vi er overbeviste om, at projektet kan bidrage til en større fælles forståelse trods forskellige udgangspunkter," siger Nordea-fondens direktør Henrik Lehmann Andersen.

Med projektet får elever i danske grundskoler fra august 2017 en ny digital læringsplatform, der retter sig mod fag som dansk, historie, kristendomskundskab, billedkunst og samfundsfag.

Læs hele pressemeddelelsen her.

Følg Kulturmix på Facebook her.PARKMUSEERNEParkmuseerne er et museumskvarter midt i København skabt i samarbejde mellem Davids Samling, Den Hirschsprungske Samling, Cinemateket, Rosenborg Slot, Statens Naturhistoriske Museum og Statens Museum for Kunst.

Parkmuseernes fællesbillet
1 billet - 6 museer
Med Parkmuseernes billet får du adgang til alle seks museer for kun 195 kr. Fællesbilletten giver adgang til Danmarks største samlinger af kunst- og naturarv: Den Hirschsprungske Samling, Statens Museum for Kunst, Statens Naturhistoriske Museum og Rosenborg Slot samt en biografbillet til Cinematekets ordinære forestillinger og 10 % rabat på publikationer i Davids Samling. Billetten er personlig, giver adgang til ét besøg på hvert museum og er gældende i ét år fra købsdatoen.

"It's a walk in the park"

Læs Parkmuseernes nye avis her.

INFO/
FIND VEJ:DEN HIRSCHSPRUNGSKE
SAMLING
Stockholmsgade 20
2100 København Ø

Tlf. 3542 0336
dhs@hirschsprung.dk


ÅBNINGSTIDER:

Åbningstider fra 11. februar 2017:
Mandag-tirsdag: lukket
Onsdag-søndag: 11-16

Lukket 23.-26 og 31. december samt 1. januar.

Entrépris
Enhedspris på alle billetter 75 kr.
Børn og unge under 18 gratis

Tilmeld museets nyhedsbrev

FIND VEJ

Kontakt: MedarbejdereSøg på siden:
Loading