DET SKER PÅ MUSEET
Udstillinger:
07.04.2016 - 28.08.2016

TEGNEKUNST 3
Hans Smidth og den jyske hede
23.09.2016 - 29.01.2017

I ITALIENS LYS
Et dansk-norsk kunstnerfællesskab 1879-1886
AKTUELT:
NYT STORT FORMIDLINGSPROJEKT IGANGSATDansk-islamiske kunstmøder skal lede elever væk fra sort-hvid tænkning

Den Hirschsprungske Samling er gået sammen med Davids Samling, der huser en af verdens ti fineste samlinger af islamisk kunst, om at få danske skoleelever af enhver etnisk herkomst til at få en bredere forståelse af dansk og islamisk kunst- og kulturhistorie.

Projektet har netop opnået fondsstøtte af Nordea-fonden og Kulturstyrelsen og er derfor endnu i sin vorden, men ambitionen er at bruge samlingerne på en ny måde og at nå bredere ud med et budskab om kulturel dialog og mangfoldighed.

"Vi ser projektet som et ualmindeligt spændende bidrag til at skabe konstruktive kulturmøder baseret på dialog. Vi er overbeviste om, at projektet kan bidrage til en større fælles forståelse trods forskellige udgangspunkter," siger Nordea-fondens direktør Henrik Lehmann Andersen.

Med projektet får elever i danske grundskoler fra august 2017 en ny digital læringsplatform, der retter sig mod fag som dansk, historie, kristendomskundskab, billedkunst og samfundsfag.

Læs hele pressemeddelelsen her.
UDFORSK SAMLINGENUdforsk samlingen
Museet er indrettet som ved åbningen i 1911 og udstiller over 500 kunstværker fra det 19. århundrede samt møbler fra kunstnernes hjem i små rum. Samlingen indeholder hovedværker af Eckersberg, Købke, Lundbye, Krøyer, Anna og Michael Ancher, Philipsen og Hammershøi.

Besøg museet og gå på opdagelse i 100 års dansk kunst med museets gratis audioguide eller oplev museet hjemmefra via Google Art Project.


Hirschsprung for børn
Kunstneren Krøyer har mistet sin skitsebog!
Museet har brug for børnenes hjælp til at finde den igen. Led efter spændende detaljer i kunsten, find vej ved hjælp af et kort og svar på spørgsmål for at finde frem til skitsebogen. For børn i alderen ca. 7-12 år i selskab med forældre. Maks. 5 børn ad gangen. Se Jagten på den forsvundne skitsebog her

For yngre børn har museet en anden skattejagt, hvor børnene skal lede efter sjove detaljer på billederne og sætte kryds. Maks. 5 børn ad gangen.
Se skattejagten her

Begge skattejagter udleveres gratis i skranken!


PARKMUSEERNEParkmuseerne er et museumskvarter midt i København skabt i samarbejde mellem Davids Samling, Den Hirschsprungske Samling, Cinemateket, Rosenborg Slot, Statens Naturhistoriske Museum og Statens Museum for Kunst.

Parkmuseernes fællesbillet
1 billet - 6 museer
Med Parkmuseernes billet får du adgang til alle seks museer for kun 195 kr. Fællesbilletten giver adgang til Danmarks største samlinger af kunst- og naturarv: Den Hirschsprungske Samling, Statens Museum for Kunst, Statens Naturhistoriske Museum og Rosenborg Slot samt en biografbillet til Cinematekets ordinære forestillinger og 10 % rabat på publikationer i Davids Samling. Billetten er personlig, giver adgang til ét besøg på hvert museum og er gældende i ét år fra købsdatoen.

"It's a walk in the park"

INFO/
FIND VEJ:DEN HIRSCHSPRUNGSKE
SAMLING
Stockholmsgade 20
2100 København Ø

Tlf. 3542 0336
dhs@hirschsprung.dk


ÅBNINGSTIDER:

Tirsdag- søndag 11-16. Lukket mandag

Museet er lukket 23.-26. og 31. december samt 1. januar

Entrépris
Voksne: 75 kr. / Studerende, pensionister og grupper 65 kr.

Gratis entré hver onsdag

Grundet ophængning af kommende store udstilling I Italiens lys vil museet være helt lukket i perioden mandag d. 29. august til og med torsdag d. 22. september 2016.

Tilmeld museets nyhedsbrev her

FIND VEJ

Kontakt: MedarbejdereSøg på siden:
Loading