Menu
Gertrud Oelsner
Museets direktør er årets modtager af Carl Jacobsens Museumsmandslegat 2021. Foto: Ny Carlsbergfondet

Museets direktør modtager Carl Jacobsens Museumsmandslegat 2021

Gertrud Oelsner modtager Carl Jacobsens Museumsmandslegat 2021 for sin særlige indsats i det danske kunst- og museumslandskab.

I begrundelsen fra Ny Carlsbergfondets bestyrelse hedder det:

”I sin relativ korte tid som direktør for Den Hirschsprungske Samling er det lykkedes Gertrud Oelsner ikke bare at styrke museets faglige profil, men også at omsætte den til overbevisende publikumsrettede initiativer. Ikke mindst museets vedholdende arbejde med huller og blinde vinkler i såvel egen samling som i dansk kunsts historie er eksemplarisk. For få år siden kendte de færreste til Bertha Wegmann. Men gennem målrettede erhvervelser og et massivt forskningsfokus, som snart udmønter sig i både udstilling og publikation, har Den Hirschsprungske Samling med Oelsner ved roret formået at tilføje et væsentligt kapitel til vores fælles kunsthistorie.”

Se filmen hvor Gertrud Oelsner fortæller om arbejdet med museets samling.

Filmen er produceret og udarbejdet af Ny Carlsbergfondet i forbindelse med uddelingen af Carl Jacobsens Museumsmandslegat 2021.

Dette indhold hostes af en tredjepart (www.vimeo.com). Ved at vise det eksterne indhold accepterer du vilkårene og betingelserne på www.vimeo.com.