Menu
Jesper Wung-Sung 16
Forfatter Jesper Wung-Sung gæster museet den 16.6 i en samtale med litterat Elisabeth Skou Pedersen. Foto: PR

Forfatteraften - Jesper Wung-Sung

16. juni kl. 19-21

Den prisbelønnede forfatter Jesper Wung-Sung har dette forår udgivet den anmelderroste roman Kvinde set fra ryggen. Romanen tager afsæt i kunstneren Vilhelm Hammershøis mange malerier af hustruen Ida Hammershøi (født Ilsted). Ida Hammershøi er med sin ofte rygvendte positur i mandens malerier omgærdet af mystik. I sin roman vender Jesper Wung-Sung kvinden med front mod os og giver os et indblik i mennesket Ida Hammershøi.

Som en del af sin research til romanen har forfatteren forsøgt at få kvindens, hustruens og musens stemme frem ved at dykke ned i breve, kildemateriale og fotografier blandt andet fra Den Hirschsprungske Samlings righoldige Hammershøi-arkiv. En research, der har sat sine spor i romanens figurskildringer.

Arrangementet og samtalen vil blive modereret af litterat Elisabeth Skou Pedersen og afholdes i museets smukke rammer omgivet af malerier. I pausen vil det være muligt at se Ida Hammershøi på fotografier og i Vilhelm Hammershøis malerier i museets store særudstilling FREMKALDELSER. Vilhelm Hammershøi, Valdemar Schønheyder Møller og fotografiet.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.

Portræt Elisabeth Skou Pedersen Johan Borups Højskole. Fotograf Anika Lori
Samtalen bliver modereret af litterat Elisabeth Skou Pedersen. Foto: Anika Lori

Praktiske informationer:

Dørene åbner kl. 18.30.

Pris: 150 kr. / 75 kr. m. årskort.

Prisen inkluderer et glas vin, og giver adgang til museets samlinger og udstillinger.

Køb billet her

Læs om museets retningslinjer under Covid-19 her