hirschsprung-familien-1888-arkivfoto-148-1
Hirschsprungfamilien sammen med flere af datidens kunstnere.

Heinrich og Pauline Hirschsprung og deres samling

Forskerkvarter 9. februar kl. 14.

Museets stifter Heinrich Hirschsprung ville have haft fødselsdag den 7.2. Hvad kunne derfor være mere oplagt end at tage et nærmere kig på Hirschsprung og hans og hustruens kunstsamling.

I løbet af årene 1871 og 1872 indkøber Hirschsprung og hustruen Pauline ca. 260 værker herunder både tegninger og malerier. Det er også i disse år, han finder en retning indenfor den kunst, han udvælger og køber til sit hjem.

Vi tager på en rejse rundt i Hirschsprungs smag og kunst, og vi dykker ned i Hirschsprung-parrets sølvbryllupsalbum, som museet for nylig fik i gave af familien.

Om Forskerkvarter

Museets samlinger og arkiver i kælderen bugner af historier, der sjældent kommer frem i lyset. Hver første onsdag i måneden kl. 14 kan du møde museets direktør, inspektører eller kunstfaglige personale, når de fortæller om nogle af de usete, gemte og glemte historier i museets forskning og samling. Oplev alt fra skitser til kunstnerbreve og fotografier, som på grund af de skrøbelige materialer normalt er gemt væk i museets magasiner.

Pris: Normal entrébillet til museet. Gratis for årskortholdere.
Book gerne billet her