Menu

Christen Dalsgaards skitsebøger

Forskerkvarter 19. august kl. 14

I august måneds Forskerkvarter dykker museets direktør, Gertrud Oelsner, ned i Christen Dalsgaards skitsebøger, som museet ejer. Dalsgaard (1824 - 1907) var en kunstner museets stifter Heinrich Hirschsprung satte højt, og i dag hører hans værker til nogle af de mest skattede i museet samlinger.

I Forskerkvarteret kigger vi nærmere på kunstnerens skitsebøger, som er et skatkammer af fine studier og detaljer, ligesom flere er forstudier til museets værker. Skitsebøgerne opbevares normalt i museets arkiver. Her får du nu en unik mulighed for at kigge Christen Dalsgaard over skulderen og studere hans arbejdsmetoder og billedverden.

Om Forskerkvarter

Museets samlinger og arkiver i kælderen bugner af historier, der sjælendt kommer frem i lyset. Hver første onsdag i måneden kan du møde museets direktør eller inspektører, når de fortæller om nogle af de usete, gemte og glemte historier i museets forskning og samling. Oplev alt fra skitser til kunstnerbreve og fotografier, som på grund af de skrøbelige materialer normalt er gemt væk i museets magasiner.

Pris: Normal entrébillet til museet. Gratis for årskortholdere.

Tilmelding ikke nødvendig.