Menu
Constantin Hansen: 'Den grundlovgivende rigsforsamling', (1869). Den Hirschsprungske Samling

Constantin Hansens monumentale historiemaleri

Forskerkvarter 5. juni kl. 14

Da Constantin Hansen i 1864 færdiggjorde sit store maleri Den grundlovgivende rigsforsamling efter at have arbejdet på værket i en 10-årig periode, var det ikke blot et af guldalderens største værker; han satte også et monument over tidens politiske tilstande.

Maleriet befinder sig i dag på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot, og i anledning af Grundlovsdag dykker museets direktør, Gertrud Oelsner, til dette Forskerkvarter ned i det forstudie til værket fra 1860, som befinder sig i Den Hirschsprungske Samling. Hør den spændende historie om tilblivelsen af maleriet, og fortællingen om de mange personer, der skildres i værket.

Om Forskerkvarter

Museets samlinger og arkiver i kælderen bugner af historier, der sjældent kommer frem i lyset. Hver første onsdag i måneden kan du møde museets direktør eller inspektører, når de fortæller om nogle af de usete, gemte og glemte historier i museets forskning og samling. Oplev alt fra skitser til kunstnerbreve og fotografier, som på grund af de skrøbelige materialer normalt er gemt væk i museets magasiner.

Pris: Normal entrébillet til museet. Gratis for årskortholdere.

Tilmelding ikke nødvendig.