Menu

Fortællinger i ler

Forskerkvarter 6. maj kl. 14

Den Hirschsprungske Samling rummer langt mere end malerier. Museets stifter tobaksfabrikanten og kunstsamleren Heinrich Hirschsprung interesserede sig også for billedhuggerkunsten. Han købte derfor modellerede skitser, buster og statuetter til sin samling, skabt af 1800-tallets billedhuggere og af malere som P.S. Krøyer, der også afprøvede den tredimensionelle kunstart; skulpturen.

De små statuetter i ler viste sig at blive museets første direktør Emil Hannovers hovedpine. For hvordan udstillede man de små skulpturelle værker sammen med de dominerende malerier på museets vægge? Til dette Forskerkvarter tager museumsinspektør Camilla Klitgaard Laursen fat i statuetter og buster fra samlingen skabt i ler og dykker ned i lerets mange fortællinger.

Om Forskerkvarter

Museets samlinger og arkiver i kælderen bugner af historier, der sjældent kommer frem i lyset. Hver første onsdag i måneden kl. 14 kan du møde museets direktør, inspektører eller kunstfaglige personale, når de fortæller om nogle af de usete, gemte og glemte historier i museets forskning og samling. Oplev alt fra skitser til kunstnerbreve og fotografier, som på grund af de skrøbelige materialer normalt er gemt væk i museets magasiner.