Menu
Anna Ancher: Gammel kone ved sin rok, 1886-87. Pastel på lærred. Den Hirschsprungske Samling

Kronen på værket - om kvindelig hovedbeklædning i 1800-tallet

Forskerkvarter 4. marts kl. 14

Den Hirschsprungske Samling rummer mange fortællinger om mode og beklædning i 1800-tallet. I guldalderens portrætkunst kan man lære meget om de portrætterede personers identitet ved at nærstudere farverne og kvaliteten af deres klæder og de genstande, der omgiver dem. I Skagensmalernes skildringer af lokalbefolkningen får man et indblik i arbejderens beklædningshistorie og den kvindelige tradition for håndarbejde som det at brodere og strikke.

Til dette forskerkvarter ser kuratorassistent Sarah Pihl Petersen nærmere på modens historie med særligt fokus på den kvindelige hovedbeklædning i 1800-tallet. Der har igennem historien altid været status og identitet forbundet med, hvad en kvinde bærer på sit hoved, uanset om det er hår, tørklæde, kyse eller hat. Netop derfor bliver kvindelig hovedbeklædning ofte et udtryk for magtpositioner og kvindeidealer i en given historisk kontekst.

Om Forskerkvarter

Museets samlinger og arkiver i kælderen bugner af historier, der sjældent kommer frem i lyset. Hver første onsdag i måneden kl. 14 kan du møde museets direktør, inspektører eller kunstfaglige personale, når de fortæller om nogle af de usete, gemte og glemte historier i museets forskning og samling. Oplev alt fra skitser til kunstnerbreve og fotografier, som på grund af de skrøbelige materialer normalt er gemt væk i museets magasiner.

Pris: Normal entrébillet til museet. Gratis for årskortholdere.

Tilmelding ikke nødvendig.