Menu
Bertel Thorvaldsens udsmykning i Vor Frue Kirke, København.

Lund og Thorvaldsen - Kampen om en kirkeudsmykning

Hirschsprung + Gæst 23. november kl. 10-11.30

Guldalderkunstnerne J.L. Lund og Bertel Thorvaldsen var venner, men blev også konkurrenter om udsmykningen af Vor Frue Kirke i København. Denne lørdag formiddag kan du komme med på en gåtur i de københavnske gader og høre, hvad løsningen blev da Thorvaldsen vandt opgaven, og hvordan Lund fik en anden stor opgave i den tyske kirke Skt. Petri lidt længere nede ad Nørregade.

Museumsinspektør Anna Schram Vejlby og teolog Knud Børge Pedersen, som har beskæftiget sig indgående med Lunds altertavler, vil guide jer gennem byen og kunstnernes udsmykninger i Vor Frue Kirke og Skt. Petri. Kom bagom kirkeudsmykningerne og hør den særlige historie om tilblivelsen af Thorvaldsens og Lunds værk.

Om Hirschsprung + Gæst

Flere gange om året inviterer en af museets inspektører eller direktør en gæst til at gå i dialog om kunstnere og værker fra samlingen eller aktuelle udstillinger. Til dette Hirschsprung + Gæst-arrangement rykker vi ud af museet og ind i de to københavnske kirker. Arrangementet afholdes i anledning af efterårets store særudstilling Den anden guldalder. Johan Ludvig Lund over alle grænser, som kan ses på museet frem til den 12. januar 2020. 

Praktiske informationer

Turen starter kl. 10 og varer ca. 1,5 time

Mødested: Foran Vor Frue Kirke. Nørregade 8, 1165 København

Pris: 50 kr. / gratis m. årskort

NB! Vær opmærksom på, at årskortholdere også skal tilmelde sig turen

Der er et begrænset antal pladser på turen

Køb din billet og tilmeld dig her