Menu
brev-sider-krøyer-italien-brevarkiv
Brev fra P.S. Krøyer. Den Hirschsprungske Samling

Hirschsprung LATE

Karen-Lise Mynster læser op af P.S. Krøyers breve. 26. november kl. 17.30

Denne aften kan du tage med på en rejse til Sydeuropa, når skuespiller Karen-Lise Mynster læser op af P.S. Krøyers breve fra hans studierejse i årene 1877-1881. Brevene sendte han til museets stifter Heinrich Hirschsprung, der som Krøyers mæcen betalte udgifterne til rejsen, der førte Krøyer til blandt andet Spanien, Italien og Frankrig. Museets arkiv rummer flere fantastiske breve fra rejsen, hvor Krøyer levende skriver om oplevelserne og kunsten, der senere skulle være med til at forme ham som en af dansk kunsts store malere. På rejsen malede P.S. Krøyer flere af de værker, der kan ses i den aktuelle udstilling Udlængsel. P.S. Krøyers rejser i Europa. Museets direktør Gertrud Oelsner vil inden oplæsningen give en introduktion til Krøyers rejse og brevene.

Om Karen-Lise Mynster
Karen-Lise Mynster er en af Danmarks store skuespillerinder. Hun er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 1975, og hun har spillet med i et utal af teater, film og tv-produktioner. Bl.a. Hip, Hip Hurra! fra 1987 om Skagenskolonien, hvor hun spillede Viggo Johansens hustru Martha Johansen. Det folkelige gennembrud kom allerede i 1978 med rollen som Ulla Jacobsen i Matador. Senest har vi set hende i DR-serien Når støvet har lagt sig. Karen-Lise Mynster er i dag skuespiller ved Det Kgl. Teater. Hun lægger også stemme til museets nye film om familien Hirschsprung og Den Hirschsprungske Samling, der kan ses på museet og her.

Praktiske informationer

Arrangementet starter kl. 17.30 og varer ca. 30 minutter.

Pris: Normal entrébillet til museet. Gratis for årskortholdere.

Ankom i god tid, da der er et begrænset antal pladser.

Afhent billet/klistermærke i skranken ved ankomst, som giver adgang til oplæsningen. Arrangementet er siddende.

Museet holder denne dag åbent til kl. 20. Der er derfor mulighed for at se samlingen og museets udstillinger før eller efter arrangementet.