Menu
Skovgaard, N. 448 SMK Foto 2009
Niels Skovgaard: 'Udsigt fra vor bolig på Naxos. Tidlig sommermorgen.' 1895. Den Hirschsprungske Samling

Hirschsprungs Morgenskole

Henover fire torsdage i efteråret kan du deltage i museets nye morgenskole.

Den Hirschsprungske Samling tilbyder sin eksklusive morgenskole til dig, der ønsker at blive klogere på kunsten, mens du er omgivet af kunsten. Besøg museet uden for åbningstid og mød vores kunsthistorikere, der guider dig ind i den danske kunst.

Efterårets program dykker ned i det moderne gennembrud fra 1870 til 1914. Over fire torsdage introducerer vi til dengang, den danske kunst blev moderne. Hør om ny forskning, nye indsigter og få nye historier. Museets eksperter arbejder helt tæt på den kunst, de fortæller om. Undervejs får du åbnet døren til en verden befolket af blandt andre Vilhelm Hammershøi, Bertha Wegmann, P.S. Krøyer, Anna Ancher og L.A. Ring.

Torsdag den 14. oktober, kl. 9:00-10:30 (dørene åbner 8:30)
Direktør Gertrud Oelsner (ph.d.) introducerer til det moderne gennembrud på Den Hirschsprungske Samling.

Torsdag den 28. oktober, kl. 9:00-10:30 (dørene åbner 8:30)
Kunstfaglig medarbejder Lene Bøgh Rønberg (ph.d.) spørger, om kvinderne havde et moderne gennembrud? Hun fortæller om kunstnere som Bertha Wegmann, Augusta Dohlmann og Anna Sophie Petersen, hvis værker kan fortælle andre historier fra perioden end dem, vi kender i dag.

Torsdag den 11. november, kl. 9:00-10:30 (dørene åbner 8:30)
Museumsinspektør Camilla Klitgaard Laursen (mag.art.) beretter om sundhed og syge piger, temaet for museets store, forskningsbaserede særudstilling. Vejen ind i moderniteten var fyldt med sygdom, og kunsten var det sted, man forsøgte at give mening til de mange tragedier.

Torsdag den 25. november, kl. 9:00-10:30 (dørene åbner 8:30)
Museumsinspektør Rasmus Kjærboe (ph.d.) fortæller om kriser og konflikter i Det moderne gennembrud. Aldrig har Danmark været under større forandring, og kunsten fra perioden både illustrerer og debatterer tidens store omvæltninger på landet, i byerne og mellem kønnene.

Praktisk

Arrangementerne foregår siddende, og i pausen serveres kaffe og te. Fra 10.30 er der mulighed for at besøge resten af museet. Museet åbner for offentligheden kl. 11.00. Deltagere i morgenskolen får 10% rabat på køb i museumsbutikken samme dag.

Pris: 795,- inkl. entré til museet, årskortholdere 695,- studerende 349,-
Begrænset antal pladser.

Billetter købes på Billetto her

Ring forår maleri symbolisme
L.A. Ring: Forår. Ebba og Sigrid Kähler. 1895. Den Hirschsprungske Samling.
Ancher-A-7-SMK-foto-2011-maleri
Anna Ancher: 'Pigen i køkkenet'. 1883 og 1886. Den Hirschsprungske Samling.