Menu
Købke
Christen Købke: Portræt af landskabsmaleren Frederik Sødring. 1832. Den Hirschsprungske Samling

Hirschsprungs Morgenskole - Guldalderen

Henover fire torsdage i foråret kan du deltage i museets populære morgenskole.

Den Hirschsprungske Samling tilbyder atter sin eksklusive morgenskole til dig, der ønsker at blive klogere på kunsten, mens du er omgivet af kunsten. Besøg museet uden for åbningstid og mød vores kunsthistorikere, der guider dig ind i den danske kunst.

Forårets program dykker ned i den danske guldalder i første halvdel af 1800-tallet. Over fire møder introducerer vi til periodens kunstnere, hovedværker og historien om tiden. Hør om ny forskning, nye indsigter og nye historier. Museets eksperter arbejder helt tæt på den kunst, de fortæller om. Undervejs får du åbnet døren til en verden befolket af kendte malere som C.W. Eckersberg, Christen Købke og J.Th. Lundbye, men du møder også spændende og mindre kendte kunstnere som Hermania Neergaard, I.L. Jensen og Lorenz Frølich.

Torsdag den 10. marts, kl. 9:00-10:30 (dørene åbner 8:30)
Direktør Gertrud Oelsner (ph.d.) introducerer til guldalderen på Den Hirschsprungske Samling.

Torsdag den 24. marts, kl. 9:00-10:30 (dørene åbner 8:30)
Museumsinspektør Signe Havsteen (ph.d.-stipendiat) spørger, hvordan Christoffer Wilhelm Eckersberg lykkedes med at skabe en særlig kunstskole? Hun fortæller om undervisning, sammenhold og rivalisering i et indspist, kunstnerisk miljø i guldalderens København blandt unge kunstnere som Christen Købke, Wilhelm Bendz og Jørgen Roed.

Torsdag den 7. april, kl. 9:00-10:30 (dørene åbner 8:30)
Museumsinspektør Rasmus Kjærboe (ph.d.) fortæller om opdagelsen af den danske guldalder, der først fandt sted 50 år senere. Hvad er det særligt danske ved periodens kunst, og hvad kan den fortælle os i dag? Er det måske på tide at droppe betegnelsen ”guldalder”?

Torsdag den 21. april, kl. 9:00-10:30 (dørene åbner 8:30)
Kurator og projektforsker Lene Bøgh Rønberg (ph.d.) zoomer ind på guldalderens kvinder. Hvad fortæller tidens kunst om deres roller og muligheder? Og hvem var de kvindelige kunstnere, der gjorde karriere?

Praktisk

Arrangementerne foregår siddende, og i pausen serveres kaffe og te. Fra 10.30 er der mulighed for at besøge resten af museet. Museet åbner for offentligheden kl. 11.00. Deltagere i morgenskolen får 10% rabat på køb i museumsbutikken samme dag. (Smykker undtaget).

Pris: 795,- inkl. entré til museet, årskortholdere 695,- studerende 345,-
Begrænset antal pladser.

Billetter købes på Billetto her

Lundbye-280-HBD-maleri
J.Th. Lundbye: Efterårslandskab, Hankehøj ved Vallekilde, 1847. Den Hirschsprungske Samling
nøgen-kvinde-maleri-eckersberg-123-poster
C.W. Eckersberg: 'En nøgen kvinde sætter sit hår foran et spejl', 1841, Den Hirschsprungske Samling.