Menu
salon chris og madame nielsen
Madame Nielsen og Chris Pedersen.
Foto af Chris Pedersen: Jonas Bie

SALON

IDENTITET 20. august kl. 19-21

Kom med til salon på Den Hirschsprungske Samling. Denne aften gæster forfatter og performancekunstner Madame Nielsen og weekend-redaktør på Børsen Chris Pedersen museet til en snak med salonværtinde Anne Sophia Hermansen under temaet 'Identitet'.

Aftenens salon tager sit udspring i særudstillingen Kristian Zahrtmann. Queer, kunst og lidenskab. Udstillingen præsenterer nye, aktuelle vinkler på Kristian Zahrtmann (1843-1917) og den del af hans kunst, der i dag kan betegnes som ’queer’. Zahrtmann malede stærke, historiske kvinder og smukke, muskuløse mænd i farverige scener med stor fortælleglæde. Flere af hans nøgenbilleder af mandlige modeller var tæt på at skabe skandale. Samtidig eksperimenterede han med sin egen selvfremstilling i alt fra selvportrætter til hjemmets indretning og som mediebevidst celebrity. I salonen vil vi tale om identitetspolitik, overdrivelse og repræsentation af køn i kunst og mode.

Aftenens gæster er hhv. Madame Nielsen, der er vokset ud af det multimediale kunstneriske livsværk, der startede med Claus Beck-Nielsen og siden har taget form som bl.a. Das Beckwerk og Nielsen. Chris Pedersen er aftenens anden salongæst, der gennem sin karriere som journalist bl.a. været moderedaktør på Euroman og skrevet for bl.a. Berlingske og Politiken og lavet programmer for DR. Han er desuden en aktiv foredragsholder omkring emner som mode, skønhedsidealer, kunsthistorie og forbrugertrends.

JBP5147 Berlingske portraetter Anne Sophia 341
Kulturredaktør for Berlingske, Anne Sophia Hermansen, er salonværtinde

Foredraget finder sted uden for museets almindelige åbningstid. Besøg venligst vores garderobe, inden foredraget begynder.

Pris
Pris for én salon: 150 kr. / 100 kr. m. årskort

Billetten inkluderer et glas vin og entré til museet. Dørene åbner kl. 18.30

Billetter kan købes på Billetto her

Det er muligt at se udstillingen før salonen.