Menu
Ancher A537
Anna Ancher: 'Pige, der syr', før 1902. Den Hirschsprungske Samling

Strikkecafé – Anna Ancher

15. november kl. 17-19

Fat strikkepindene og kom til strikkecafé på museet, hvor søndagen står i Anna Anchers tegn. Strikdesigner og forfatter til bogen ANNA ANCHER på pindene, Ditte Larsen, står for eftermiddagens workshop. Inden workshoppen vil museets kuratorassistent Simone Lind Rasmussen give en introduktion til Anna Ancher, hendes farver og motivvalg.

Ditte Larsen vil med udgangspunkt i Anna Anchers malerier fortælle om sin fascination af farver og vise eksempler på, hvordan Anna Anchers eksperimenter med lys og skygge, stemning og formsprog inspirerer i hendes strikdesign. Her blandes farverne i smukke nuancer, ofte med flere tråde, for at opnå den samme tekstur og dybde i farverne som på lærrederne.

Ditte Larsen medbringer alle modeller fra ANNA ANCHER på pindene. Du vil kunne prøve alle modellerne og få gode råd om farvevalg. Deltagerne i workshoppen kan strikke løs på det, de er i gang med under hele arrangementet. Ditte Larsen vil også udlevere en opskrift på en af detaljerne fra bogen. Hvis du vil afprøve teknikken og få hjælp til designet, så medbring pinde nr. 4 samt to farver garn, der passer til.

Det er også muligt at opleve Anna Anchers værker helt tæt på, da flere af hendes malerier indgår i samlingen, og kan ses i museets sale.

ANNA ANCHER på pindene kan købes på dagen, og Ditte Larsen signerer gerne bogen.

Anna Ancher
Ditte Larsens bog 'Anna Ancher på pindene', der udkom tidligere i år.

Om Ditte Larsen

Ditte Larsen har gennem de sidste 40 år været en markant del af den danske strikkeverden. Hun står bag butikken Sommerfuglen på Vandkunsten. I 2017 udkom Hammershøi på pinde, som indeholder 18 designs, der alle er inspireret af i Vilhelm Hammershøis malerier og broderen, Svend Hammershøis, keramik. I år udgav Ditte Larsen bogen ANNA ANCHER på pindene. Bogen er blevet en bestseller og bliver nu genoptrykt i 3. oplag. Da den udkom, røg den direkte ind på SAXOs bestsellerliste. I alt 12 malerier har været inspirationskilde til ponchobluser, tørklæder, sjaler, bluser, puder og huer. Alle modeller er til kvinder, og opskrifterne er enkle og grundigt gennemarbejdede.

Praktiske informationer

Tidspunkt: Søndag d. 15. november kl. 17-19.

Pris: 95 kr. / 50 kr. m. årskort.

Prisen inkluderer kaffe eller te.

Billetten giver adgang til museets samlinger og udstillinger.
Begrænset antal pladser.

Medbring pinde nr. 4 samt garn hertil, hvis du vil prøve kræfter med Ditte Larsens strikketeknik.

Køb din billet her