Menu
Leonora Christina Skov anmelderroste erindringsroman

AFLYST - Forfatterforedrag

Leonora Christina Skov 16. april 19-21

Forfatteren Leonora Christina Skovs erindringsroman Den der lever stille har siden udgivelsen i 2018 modtaget enorme roser fra anmeldere såvel som læsere. Romanen sikrede hende De Gyldne Laurbær og forventes at kunne blive set som filmatisering i biograferne i slutningen af 2020. I den autofiktive roman fortæller Leonora Christina Skov sin egen historie om at vokse op i ensomhed, frigøre sig fra sine forældre, hige efter deres kærlighed og anerkendelse og springe ud som lesbisk.

Med udspring i museets særudstilling Kristian Zahrtmann. Queer, kunst og lidenskab har vi inviteret Leonora Christina Skov til at fortælle om sin roman og sin historie. Maleren Kristian Zahrtmann levede omkring år 1900 og i tråd med Leonora Christina Skov peger hans kunst på spørgsmål om identitet, køn og seksualitet. Zahrtmann selv forblev ugift, og vi ved ikke noget om hans kærlighedsliv, selvom mange af hans malerier kredser om mandlig homoseksualitet. Denne aften skal vi høre Leonora Christina Skovs nutidige fortælling om at springe ud, lede efter sin identitet og opleve fordømmelse fra de allernærmeste.

Leonora Christina Skov - Foto Sofie Amalie Klougart

Om Leonora Christina Skov

Leonora Christina Skov (f. 1976) er uddannet mag.art. i litteraturvidenskab og er ud over at være forfatter, litteraturanmelder ved Weekendavisen. Hun har tidligere bl.a. skrevet romanerne Hvor intet bryder vinden, Silhuet af en synder og Rygsvømmeren. Hendes forfatterskab er oversat til tysk, hollandsk, tjekkisk, norsk og spansk.

Praktisk information

Grundet den nuværende situation med Coronavirus, har museet været nødsaget til at aflyse arrangementet. Alle, der allerede har købt en billet, vil automatisk få deres penge returneret.

I september afholder vi et andet spændende arrangement med Leonora Christina Skov, som du kan læse mere om her.

Tak til Statens Kunstfond for støtte til arrangementet.