Menu
Slott-Møller
Harald Slott-Møller: 'Tre kvinder. Sommeraften. Fra højre kunstnerens hustru Agnes med datteren Lykke, kunstnerens svigerinde Agathe Rambusch og tjenestepigen Inger. (1895)

En banebryder – Agnes Slott-Møller

Forskerkvarter 5. maj kl. 14

Kunstneren Agnes Slott-Møller var en banebryder i dansk kunst i slutningen af 1800-tallet. Sammen med sin mand Harald Slott-Møller var hun blandt de fremtrædende personligheder, der stiftede det kunstnerdrevne, uafhængige udstillingssted Den frie Udstilling i 1891. Hun fandt inspiration i den danske fortid, folkeviser, middelalderen og historiske begivenheder, som hun omdannede til et nyt og moderne formsprog i tråd med den britiske Arts- and Craft-bevægelse, hvor kunst og design gik hånd i hånd.

Museet rummer en lille samling af Agnes Slott-Møllers breve og et enkelt maleri. Til dette Forskerkvarter vil kuratorassistent og kunsthistoriestuderende Simone Lind Rasmussen tegne et billede af en af periodens vigtige og spændende kunstnere fra en tid, hvor utallige nybrud fandt sted.

Om Forskerkvarter

Museets samlinger og arkiver i kælderen bugner af historier, der sjældent kommer frem i lyset. Hver første onsdag i måneden kl. 14 kan du møde museets direktør, inspektører eller kunstfaglige personale, når de fortæller om nogle af de usete, gemte og glemte historier i museets forskning og samling. Oplev alt fra skitser til kunstnerbreve og fotografier, som på grund af de skrøbelige materialer normalt er gemt væk i museets magasiner.

Pris: Normal entrébillet til museet. Gratis for årskortholdere.

Book billet til museet her