Menu
Jeanna Bauck
Bertha Wegmann. 'Tegning af kunstneren Jeanna Bauck', 1889. Den Hirschsprungske Samling

Forskerkvarter. Bertha Wegmanns arkiv

2. marts kl. 14.

Museet har med støtte fra Slots- og Kulturstyrelsen og Ny Carlsbergfondet erhvervet Bertha Wegmanns efterladte arkiv med bl.a. skitser, skitsebøger, fotografier, breve, postkort, malerkasse og flere andre effekter.

I dette Forskerkvarter går kurator på udstillingen Bertha Wegmann. At male på mange sprog, Lene Bøgh Rønberg, tæt på udvalgte genstande fra arkivet. Vi ser på hvordan de forskellige genstande fra små fortættede tegninger til dokumentationsfotos og private hilsner både kan bidrage til at stille nye spørgsmål og skabe større viden om kunstneren og hendes værker.

Om Forskerkvarter

Museets samlinger og arkiver i kælderen bugner af historier, der sjældent kommer frem i lyset. Hver første onsdag i måneden kl. 14 kan du møde museets direktør, inspektører eller kunstfaglige personale, når de fortæller om nogle af de usete, gemte og glemte historier i museets forskning og samling. Oplev alt fra skitser til kunstnerbreve og fotografier, som på grund af de skrøbelige materialer normalt er gemt væk i museets magasiner.

Pris: Normal entrébillet til museet. Gratis for årskortholdere.

Tilmelding ikke nødvendig.