hammershøi-søndermarken
'Søndermarken ved vintertid' (1895-1896), Den Hirschsprungske Samling.

Var Vilhelm Hammershøi landskabsmaler?

Forskerkvarter d. 7. september kl. 14

Vilhelm Hammershøi er kendt og elsket for sine interiører, mindre kendte er hans landskabsmalerier. Selv sagde han i et interview i 1907: ” (…) alle Folk vil have Interiører, nu vil de ikke have andet omtrent; naar jeg maler et Landskab, kan jeg i Reglen ikke sælge det.”

Det afholdt heldigvis ikke kunstneren fra at eksperimentere med landskabsgenren, og helt fra begyndelsen af sin karriere malede Hammershøi landskaber, og hans værker er vigtige bidrag til dansk landskabsmaleris historie. Med udgangspunkt i værket Søndermarken ved vintertid (1895-1896) fortæller museets direktør, Gertrud Oelsner, om Hammershøi som landskabsmaler og meget mere.

Om Forskerkvarter

Museets samlinger og arkiver i kælderen bugner af historier, der sjældent kommer frem i lyset. Hver første onsdag i måneden kl. 14 kan du møde museets direktør, inspektører eller kunstfaglige personale, når de fortæller om nogle af de usete, gemte og glemte historier i museets forskning og samling. Oplev alt fra skitser til kunstnerbreve og fotografier, som på grund af de skrøbelige materialer normalt er gemt væk i museets magasiner.

Pris: Normal entrébillet til museet. Gratis for årskortholdere.