Menu
Hammershøi-job-maleri-mindre
Vilhelm Hammershøi: 'Job', (1887). Den Hirschsprungske Samling

Hammershøis mørke mesterværk

Forskerkvarter 2. december kl. 14

I 1888 udstillede den 23-årige Vilhelm Hammershøi sit bælgmørke maleri Job, (1887). I værket ledte publikum og kritikere forgæves i mørket efter bibelske referencer, hvor den nøgne mandsfigur stort set ikke kunne ses for den sorte farve. Hammershøi har formentligt brugt det asfaltholdige pigment bitumen i sit maleri, som gradvist har trukket Jobfiguren dybere og dybere ind i dunkelheden.

Til dette Forskerkvarter fortæller museumsinspektør Camilla Klitgaard Laursen historien om dansk kunsthistories måske sorteste maleri. Efter museets Hjørneudstilling i 2019 om maleriet er ny viden om værkets efterliv og tidligere ejere kommet frem i lyset. Kom med på en detektivisk rejse gennem anmeldelser, udstillings- og auktionskataloger og hør værkets gådefulde historie.

Om Forskerkvarter

Museets samlinger og arkiver i kælderen bugner af historier, der sjælendt kommer frem i lyset. Hver første onsdag i måneden kan du møde en af museets kunstfaglige medarbejdere, når de fortæller om nogle af de usete, gemte og glemte historier i museets forskning og samling. Oplev alt fra skitser til kunstnerbreve og fotografier, som på grund af de skrøbelige materialer normalt er gemt væk i museets magasiner.

Pris: Normal entrébillet til museet. Gratis for årskortholdere.

Tilmelding ikke nødvendig.