Menu

Johan Ludvig Lund og den anden guldalder

Forskerkvarter 3. april kl. 14

J.L. Lund var en af 1800-tallets væsentligste kunstnere. Han modtog offentlige bestillinger, og han malede derfor store billeder fra Danmarkshistorien til Christiansborg og en lang række altertavler til små og store kirker i hele landet. Samtidig fungerede han som portræt- og landskabsmaler og havde et imponerende internationalt netværk.

Den 25. september åbner en stor særudstilling om J.L. Lund her på museet. I april måneds Forskerkvarter tager museumsinspektør Anna Schram Vejlby forskud på glæderne og vil fortælle mere om guldaldermaleren, der sammen med C.W. Eckersberg var professor på Kunstakademiet og var med til at uddanne kunstnere som J.Th. Lundbye, Vilhelm Kyhn og P.C. Skovgaard.

J.L. Lund: Stående nøgenmodel. ca. 1800. Den Hirschsprungske Samling

Om Forskerkvarter

Museets samlinger og arkiver i kælderen bugner af historier, der sjælendt kommer frem i lyset. Hver første onsdag i måneden kan du møde museets direktør eller inspektører, når de fortæller om nogle af de usete, gemte og glemte historier i museets forskning og samling. Oplev alt fra skitser til kunstnerbreve og fotografier, som på grund af de skrøbelige materialer normalt er gemt væk i museets magasiner.

Pris: Normal entrébillet til museet. Gratis for årskortholdere.

Tilmelding ikke nødvendig.