Menu
statuetter møbel skab foto ole akhøj

Sløve kunstnere

Forskerkvarter 4. maj kl. 14

På Den Hirschsprungske Samling findes en stor bestand af statuetter af danske billedhuggere fra anden halvdel af 1800-tallet. De fleste af dem står i et kældermagasin, og bliver kun sjældent trukket frem i lyset.

Et af de hyppigst forekommende – og samtidig særeste – motiver i periodens danske skulptur er en lang række portrætter af apatiske, desillusionerede kunstnere og forfattere. Til dette Forskerkvarter vil kunsthistoriker Ernst Jonas Bencard hive de mærkelige statuetter op ad kælderen og se nærmere på, hvorfor de afbildede kunstnere er så sløve, og hvad det mon kan være, der er gået galt.

Om Forskerkvarter

Museets samlinger og arkiver i kælderen bugner af historier, der sjældent kommer frem i lyset. Hver første onsdag i måneden kl. 14 kan du møde museets direktør, inspektører eller kunstfaglige personale, når de fortæller om nogle af de usete, gemte og glemte historier i museets forskning og samling. Oplev alt fra skitser til kunstnerbreve og fotografier, som på grund af de skrøbelige materialer normalt er gemt væk i museets magasiner.

Pris: Normal entrébillet til museet. Gratis for årskortholdere.