Spring til indhold
J.Th. Lundbye: 'Svend Grundtvig og Chr. Fr. Lütken sliber sabel på slagter Andresens slibesten'. 1848. Den Hirschsprungske Samling.
J.Th. Lundbye: 'Svend Grundtvig og Chr. Fr. Lütken sliber sabel på slagter Andresens slibesten'. 1848. Den Hirschsprungske Samling.

Forskerkvarter. SOLDATER. KUNSTEN OG DANSKERNE I KRIG

1. november kl. 14

Hvordan er det lige med krig og kunst? Det har vi sat os for at undersøge på Den Hirschsprungske Samling. I foråret 2024 åbner vores udstilling om danske 1800-tals-billeder af menige soldater.

I dette Forskerkvarter fortæller museumsinspektør Rasmus Kjærboe om overvejelserne bag en kunstudstilling om krigere, krig og konflikt. Om hvordan man laver en tidssvarende udstilling om et gammelt emne, der samtidig er interessant for mange slags besøgende. Undervejs kommer vi også ind på propaganda, fædrelandskærlighed og tabet af Danmarks måske største landskabsmaler.

Læs mere om den kommende udstilling her ...

Om Forskerkvarter

Museets samlinger og arkiver i kælderen bugner af historier, der sjældent kommer frem i lyset. Hver første onsdag i måneden kl. 14 kan du møde museets direktør, inspektører eller kunstfaglige personale, når de fortæller om nogle af de usete, gemte og glemte historier i museets forskning og samling. Oplev alt fra skitser til kunstnerbreve og fotografier, som på grund af de skrøbelige materialer normalt er gemt væk i museets magasiner.

Pris: Normal entrébillet til museet. Gratis for årskortholdere.
Book gerne billet her