Menu

AFLYST - Foredragsaften på museet

En samtale med Jesper Christiansen 19. marts 17-19

Kristian Zahrtmann har med sine farvestærke, detaljerede malerier og gennem sit virke som lærer på Zahrtmanns Skole inspireret mange kunstnere gennem tiden. Billedkunstneren Jesper Christiansen er en af nutidens malere, der har ladet sig inspirere af Zahrtmann og hans kunst. Denne aften ser vi på Zahrtmann gennem en malers briller, når museumsinspektør Camilla Klitgaard Laursen går i dialog med Jesper Christiansen om Zahrtmanns maleri, farvesyn, skoling og betydning for dansk kunst.

Foruden et udpluk af Zahrtmanns malerier fra den aktuelle særudstilling Kristian Zahrtmann. Queer, kunst og lidenskab ser vi på et udvalg af Jesper Christiansens egne malerier af mønstrede og detaljerige interiører, imens vi også kaster et blik på en anden farvestærk kunstner fra Zahrtmanns tid, den franske maler Pierre Bonnard.

Portræt af Jesper Christiansen. Foto: Suste Bonnen

Om Jesper Christiansen

Jesper Christiansen (f. 1955) har beskæftiget sig med maleri i over 30 år. Han tog sin afgang på Kunstakademiet i København i 1988, hvor han siden selv har undervist. Han har siddet i Statens Kunstfonds Bestyrelse og Det Billedkunstneriske Indkøbs- og legatudvalg i 2005-2007. Han er kendt for sin deltagelse i DRKs program Kunstquizzen og hans store vægmaleri i kronprinseparrets palæ på Amalienborg Slot fra 2010.

Praktisk information

Som afslutning på arrangementet byder museet på et glas vin, og det vil være muligt at opleve særudstillingen på egen hånd.

Pris inkl. vin:
95 kr. / 50 kr. for årskortholdere

Køb din billet her