Menu
Carl Bloch: 'Landskab med hus og have ved havet, aften, Ellekilde', ca. 1880. Den Hirschsprungske Samling

Hirschsprung LATE

Intro til Hornbæk-udstillingen 25. juli kl. 18

Nyd denne sommeraften med en tur på Den Hirschsprungske Samling, hvor museet holder åbent til kl. 20. I løbet af aftnenen kan du komme med på en særlig intro til sommerens særudstilling P.S. Krøyer og kunstnerkolonien i Hornbæk, hvor kunsthistoriker og kurator Ida Lehrmann Madsen vil fortælle om en af de første kunstnerkolonier i Danmark.

De fleste kender til kunstnerkolonien i Skagen, men en stor del af Skagensmalerne mødtes langt tidligere i Hornbæk. I 1873 rejste en helt ung P.S. Krøyer til byen i selskab med bl.a. Frants Henningsen, Viggo Johansen og Kristian Zahrtmann. Senere stødte kunstnere som Holger Drachmann og Carl Locher også til kolonien. På omvisningen kan du høre mere om kunstnernes ophold i Hornbæk og om deres fascination af byens vilde natur, de lokale fiskeres vejrbidte ansigter og deres farefulde fortællinger.

Hirschsprung LATE

Hirschsprung LATE er et nyt initiativ på museet. Den sidste torsdag i hver måned udvider vi museets åbningstid og inviterer inden for til en aften i kunstens og kulturens tegn. I løbet af sommeren og efteråret byder vi blandt andet på oplæsning af kunstnerbreve fra brevarkivet, croquis, sang samt særlige introer til vores aktuelle udstillinger.

Praktiske informationer

Omvisningen starter kl. 18 og varer ca. 45 minutter.

Pris: Normal entrébillet til museet. Gratis for årskortholdere.

Ankom i god tid, da der er et begrænset antal pladser på omvisningen.
Tilmelding ikke nødvendig.

Museet holder denne dag åbent kl. 11-20, hvorfor der vil være mulighed for at se udstillingen på egen hånd før og efter introen.

Læs mere om udstillingen