Menu
Julius Paulsen: 'Sommernat. Motiv fra Høsterkøb', 1888. Den Hirschsprungske Samling

Hirschsprung LATE

Performance 24. september kl. 17.30-18

Til denne Hirschsprung LATE byder vi indenfor til en aften i dansens og performancekunstens tegn. Danseren Camilla Schnack Tellefsen vil fortolke tre udvalgte malerier fra samlingen gennem dans. Stemning, farver, indtryk og motiver gøres kropslige gennem dansen, og de tre værker danner hermed hvert deres fundament for en fysisk undersøgelse.

De tre malerier er skabt som en del af 1890’ernes symbolisme eller ’sjælelige gennembrud’: Julius Paulsens Sommernat. Motiv fra Høsterkøb fra 1888, Vilhelm Hammershøis Portræt af en ung pige fra 1885 og Harald Slott-Møllers maleri Foråret fra 1895. Malerierne er malet i en periode, hvor kunstnerne var optaget af det indre sjæleliv, ånd, død, årstidernes skifte og livets cyklus.

Hirschsprung LATE
Den sidste torsdag i hver måned har vi udvidet museets åbningstid fra kl. 11-20. Til Hirschsprung LATE inviterer vi indenfor til en aften i kunstens og kulturens tegn. I løbet af sommeren og efteråret byder vi på alt fra dans og særlige introer til vores aktuelle udstillinger.

Om Camilla Schnack Tellefsen
Camilla Schnack Tellefsen er danser, koreograf og underviser. Hun er uddannet danser fra Fakultet for udøvende kunstfag, Universitetet i Stavanger, Norge. Hun har en bred erfaring i dans, performance og bevægelse inden for teater- og danseverdenen. Hertil har hun deltaget i en lang række performancefestivaller og optrådt på bl.a. Østre Gasværk, Bellevue Teater og Dansekapellet.

Praktiske informationer

Museet holder denne dag åbent kl. 11-20

Tid og varighed:
Kl. 17.30-18

Danse-performancen varer ca. 30 minutter

Pris:
Gratis med normal billet til museet

Billetter udleveres i skranken fra kl. 16

Bemærk der er et begrænset antal pladser