Menu
Kristian Zahrtmann: Malerens atelier i Amaliegade, København. 1909. Bornholms Kunstmuseum

AFLYST - Hirschsprung LATE

En aften med Kristian Zahrtmann 26. marts

Torsdag den 26. marts inviterer vi på Hirschsprung LATE med fokus på maleren og underviseren Kristian Zahrtmann. Oplev den store særudstilling Kristian Zahrtmann. Queer, kunst og lidenskab og deltag i samtalesalonen Queer & Beer, der med udgangspunkt i Zahrtmanns værker tager fat på aktuelle køns- og identitetsspørgsmål.

Intro til særudstillingen kl. 17

Kom med vores dygtige omviser på en særlig intro til sæsonens store særudstilling Kristian Zahrtmann. Queer, kunst og lidenskab. Udstillingen præsenterer nye, aktuelle vinkler på den danske maler Kristian Zahrtmann og den del af hans kunst, der i dag kan betegnes som ’queer’. I udstillingen kan du opleve en perlerække af Kristian Zahrtmanns malerier foruden møbler, fotografier og kunstnergenstande samlet fra landets museer og private hjem. Læs mere om udstillingen her.

Queer & Beer kl. 18

I samarbejde med LGBT+ Danmark afholder vi i løbet af foråret to arrangementer, der belyser forskellige queer tematikker. Denne aften vil projektleder Andreas Beck Kronborg fra LGBT + Danmark tale med youtuber og influencer Emil Olsen om det at være queer i dag. Samtalen foregår i Zahrtmann-udstillingen og tager udgangspunkt i udvalgte værker af Kristian Zahrtmann. Efter samtalen vil det være muligt at købe øl og fortsætte samtalen på uformel vis.

Om Andreas Beck Kronborg:

Andreas leder projekter på ungeområdet i LGBT+ Danmark; bl.a. AURA for unge queers og LARM, der er et undervisningsmateriale til udskolingstrinnet, og pt. er han ved at udvikle et kursus for lærere og pædagoger i LGBT+ kompetencer. Herudover har Andreas konsulteret undervisningsmaterialet ”Queer Zahrtmann”, der er udviklet i forbindelse med udstillingen. Andreas har fokus på identitetsudvikling, repræsentation og aktivisme i sit arbejde.

Om Emil Olsen:

Emil har været youtuber siden 2010 og er en del af SPLAY-netværket. I sine videoer laver Emil make-up tutorials til sine følgere, imens han fortæller om sig selv og sit liv som ung i en verden, hvor alle muligheder er åbne, men hvor der stadig hersker stærke normer for, hvordan man skal se ud, og hvordan man skal være. Emil er blevet bredt kendt i Danmark ved sin medvirken i TV2 programmet ”Følg mig”, hvor man også ser ham besøge de unge i AURA. Det er vigtigt for Emil at være en stemme og figur, som unge kan spejle sig i – den figur han selv godt kunne have brugt, da han var teenager.

Arrangementet Queer & Beer præsenteres i samarbejde med LGBT+ Danmark.

Hirschsprung LATE

Den sidste torsdag i hver måned har vi udvidet museets åbningstid fra kl. 11-20. Til Hirschsprung LATE inviterer vi indenfor til en aften i kunstens og kulturens tegn. I løbet af foråret og sommeren byder vi på alt fra lyttebiograf og samtalesalon til brevoplæsning og særlige introer til vores aktuelle udstillinger.

Praktiske informationer

Da museet er lukket grundet den nuværende situation med Coronavirus, har vi desværre været nødsaget til at aflyse arrangementet