Menu
Kristian Zahrtmann: 'Adam i Paradis', 1914. Privateje

Hirschsprung LATE

En aften med Zahrtmann 27. august

Torsdag den 27. august inviterer vi på Hirschsprung LATE med fokus på maleren og underviseren Kristian Zahrtmann. Oplev den store særudstilling Kristian Zahrtmann. Queer, kunst og lidenskab og lyt med, når vi med udgangspunkt i Zahrtmanns værker tager fat på aktuelle køns- og identitetsspørgsmål.

Intro til særudstillingen kl. 17

Kom med vores dygtige omviser på en særlig intro til sæsonens store særudstilling Kristian Zahrtmann. Queer, kunst og lidenskab. Udstillingen præsenterer nye, aktuelle vinkler på den danske maler Kristian Zahrtmann og den del af hans kunst, der i dag kan betegnes som ’queer’. I udstillingen kan du opleve en perlerække af Kristian Zahrtmanns malerier foruden møbler, fotografier og kunstnergenstande samlet fra landets museer og private hjem. Læs mere om udstillingen her.

En samtale om Zahrtmann kl. 18

Museet har i forbindelse med udstillingen indgået et samarbejde med LGBT+ Danmark. Denne aften vil museumsinspektør Camilla Klitgaard Laursen tale med projektleder Andreas Beck Kronborg fra LGBT + Danmark om at være queer i fortiden og i dag. Samtalen foregår i udstillingen og tager udgangspunkt i udvalgte værker af Kristian Zahrtmann.

Om Andreas Beck Kronborg:

Andreas leder projekter på ungeområdet i LGBT+ Danmark; bl.a. AURA for unge queers og LARM, der er et undervisningsmateriale til udskolingstrinnet, og pt. er han ved at udvikle et kursus for lærere og pædagoger i LGBT+ kompetencer. Herudover har Andreas konsulteret undervisningsmaterialet ”Queer Zahrtmann”, der er udviklet i forbindelse med udstillingen. Andreas har fokus på identitetsudvikling, repræsentation og aktivisme i sit arbejde.

Hirschsprung LATE

Den sidste torsdag i hver måned har vi udvidet museets åbningstid fra kl. 11-20. Til Hirschsprung LATE inviterer vi indenfor til en aften i kunstens og kulturens tegn. I løbet af sommeren og efteråret byder vi på alt fra dans og særlige introer til vores aktuelle udstillinger.

Praktiske informationer

Museet holder denne dag åbent kl. 11-20

Introen kl. 17 varer ca. 45 minutter

Samtalen kl. 18 varer ca. 1 time inklusiv tid til spørgsmål

Det er muligt at deltage i både introen og samtalen

Pris: Gratis med normal billet til museet

Billetter til intro og/eller samtale udleveres i skranken fra kl. 16

Bemærk der er et begrænset antal pladser