Spring til indhold
Foto: Jacob Ljørring
Foto: Jacob Ljørring

Hirschsprung LATE. Scenografien bag Marie Krøyer

26. oktober kl. 18

Til denne LATE kan du komme med scenograferne Mentze Ottenstein bag om scenografien til efterårets store udstilling Marie Krøyer. Med afsæt i Marie Krøyers kunsthåndværk, boligindretning og design har scenograferne skabt rammerne om Marie Krøyers værker tilpasset Den Hirschsprungske Samlings historiske rum og arkitektur. Alt fra farvesætning, et malet kløvertapet til vægge med ’en suite’-kig og miniaturemodeller af kunstnerens hjem er scenografiske elementer, der er med til at forme og fortælle historien om udstillingens hovedperson.

Om Mentze Ottenstein
Tegnestuen Mentze Ottenstein er grundlagt af arkitekterne og designerne Mathias Mentze og Alexander V. Ottenstein. Deres arbejde omfatter alt fra design i mindre skala af bl.a. møbler til store genstande og arkitekturløsninger tilpasset større bygninger og rum. De står bag scenografien til udstillinger på bl.a. Designmuseum Danmark og Brandts, og skabte i 2022 scenografien til Den Hirschsprungske Samlings udstilling Ejnar Nielsen. Livstegn.

Praktiske informationer

Arrangementet starter kl. 18 og varer ca. en time.

Pris: Normal entrébillet til museet. Gratis for årskortholdere.

Ankom i god tid, da der er et begrænset antal pladser.

Tilmelding ikke nødvendig.

Museet holder denne dag åbent kl. 10-20. Der er derfor mulighed for at se samlingen og museets udstillinger før eller efter arrangementet.

Foto: Laura Stamer. Udstillingsarkitekterne Alexander V. Ottenstein og Mathias Mentze.
Foto: Laura Stamer. Udstillingsarkitekterne Alexander V. Ottenstein og Mathias Mentze.