Spring til indhold
Marie Krøyer: 'Selvportræt', 1889. Skagens Kunstmuseer
Marie Krøyer: 'Selvportræt', 1889. Skagens Kunstmuseer

Hirschsprungs morgenskole. Marie Krøyer og skagensmalerne

Henover fire tirsdage i efteråret kan du deltage i museets populære morgenskole.

Den Hirschsprungske Samling tilbyder sin eksklusive morgenskole til dig, der ønsker at blive klogere på kunsten, mens du er omgivet af kunsten. Besøg museet uden for åbningstid og mød vores kunsthistorikere, der guider dig ind i den danske kunst.

Efterårets program handler om Marie Krøyer og malerne i Skagen. Over fire morgener introducerer vi til kunstnerkolonien, der blomstrede omtrent 1870-1900. Vi stiller særligt skarpt på Marie Krøyer, der er aktuel med sin største særudstilling nogensinde.

Vær med og hør nyt om forskningen i skagensmalerne og få nye vinkler og nye indsigter i den danske kunsthistorie. Museets eksperter arbejder helt tæt på den kunst, de fortæller om. Undervejs kommer vi ind på kunstnere som Anna og Michael Ancher, P.S. Krøyer og Viggo Johansen samt mange flere. Vi kommer også rundt om skagensmalernes motivverden og budskaber, og deres placering i europæisk kunsthistorie.

Tirsdag den 10. oktober, kl. 9:00-10:30 (dørene åbner 8:30)

Museumsinspektør ved Skagens Kunstmuseer Mette Bøgh Jensen sætter fokus på Marie Krøyers arbejde som billedkunstner, indretningsarkitekt og designer og fortæller historien om en kunstner, der arbejdede kreativt en stor del af sit liv.

Tirsdag den 24. oktober, kl. 9:00-10:30 (dørene åbner 8:30)

Museumsinspektør Camilla Klitgaard Laursen fortæller om Anna og Michael Ancher, der udfoldede et respektfuldt og usædvanligt parløb som kunstnere og ægtepar.

Tirsdag den 7. november, kl. 9:00-10:30 (dørene åbner 8:30)

Direktør Gertrud Oelsner kaster et kritisk og kærligt blik på P.S. Krøyer og kunstnerkolonien på Skagen.

Tirsdag den 21. november, kl. 9:00-10:30 (dørene åbner 8:30)

Mange tænker nok bølger, sol og strand, når de tænker Skagen. Therese Stougård fortæller om den anden store motivkreds – hjemmet – som skagensmalerne udforskede.

Marie Krøyer: 'Solbeskinnet pergola fra Ravello', 1890. Skagens Kunstmuseer.
Marie Krøyer: 'Solbeskinnet pergola fra Ravello', 1890. Skagens Kunstmuseer.

Praktisk

Arrangementerne foregår siddende, og i pausen serveres kaffe og te. Fra 10.30 er der mulighed for at besøge resten af museet og se udstillingen Marie Krøyer.

Billetter købes her

Begrænset antal pladser.