Menu
Krøyer-208-korr-2011-maleri
P.S. Krøyer: ’Det Hirschsprungske Familiebillede’, 1881. Den Hirschsprungske Samling

Kunst og tobak. Jødiske borgerfamilier i 1800-tallets København

9. juni kl. 19-21.

Vær med, når vi gentager succes-foredraget fra sidste år! I samarbejde med Jødisk Informationscenter inviterer vi til en særlig foredragsaften i den jødiske histories tegn. Mød to forskere, der vil fortælle historien om den Hirschsprungske familie og andre jødiske borgerfamilier i 1800-tallets København.

Hirschsprung-familien er en ud af flere danske jødiske borgerfamilier, der har bidraget markant til kunst- og kulturlivet. I 1902 overdrog ægteparret Pauline og Heinrich Hirschsprung deres store samling af dansk kunst til offentligheden, og i 1911 slog det nybyggede museum for første gang dørene op for publikum. Familien havde mange venner blandt tidens kunstnere og kulturpersonligheder, og i flere år var deres hjem et samlingspunkt for kunst og musik.

Denne aften kan du møde museumsinspektør og ph.d. Rasmus Kjærboe, der vil fortælle den spændende historie om Hirschsprung-familien og oprettelsen af Den Hirschsprungske Samling. Efterfølgende vil postdoc ved Université de Strasbourg Søren Blak Hjortshøj dele ud af sin viden om 1800-tallets jødiske borgerskab og fortælle om, udfordringerne i at blive inkluderet i datidens københavnske borgerskab som jøde.

Arrangementet foregår i Den Hirschsprungske Samling omgivet af hovedværker fra 1800-tallets danske kunsthistorie. Imellem foredragene byder vi på et glas koshervin på plænen foran museet.

Hirschsprung-butiksfacade-arkivfoto-33-1
Kunstsamleren Heinrich Hirschsprung og hans bror Bernhard var driftige forretningsmænd. I 1859 overtog de en mindre tobaksforretning efter deres far, A.M. Hirschsprung. Forretningen voksede under deres ledelse, og i 1870 kunne de åbne en ny moderne butik på Østergade 6

Praktisk information

Dørene åbner kl. 18.30.

Foredraget finder sted uden for museets almindelige åbningstid. Besøg venligst vores garderobe, inden foredraget begynder.

Pris inkl. et glas koshervin 150 kr. / 75 kr. for deltagere med årskort. Billetten giver adgang til museets samlinger og udstillinger.

Køb billet her

Læs om museets retningslinjer under Covid-19 her