Menu
Ejnar Nielsen
Foto: Jacob Ljørring

Tekstiler i kunsten. En samtale om mode og kunst, design og eksistens.

1. december kl. 18 - 20

Ejnar Nielsen er kendt for sine dystre motiver af syge og døende. I hans samtid blev han omtalt som rædslernes maler, og hans mange motiver fra den lille jyske landsby Gjern blev kaldt for hans sygejournal.

På Den Hirschsprungske Samlings aktuelle udstilling Ejnar Nielsen. Livstegn kan man imidlertid opleve en anderledes farverig og sprudlende side af kunstneren. Den kommer blandt andet til syne i hans tekstil- og møbeldesigns, der også finder vej ind i hans malerier i form af en helt særlig opmærksomhed overfor taktile stoffer og mønstre.

1.december sætter vi fokus på denne side af Ejnar Nielsen i en samtale mellem museumsinspektør og kurator på Ejnar Nielsen udstillingen Signe Havsteen og modedesigner og billedkunstner Anne Damgaard. De vil blandt andet diskutere forholdet mellem mode og kunst, design og eksistens. Samtalen modereres af historiker og journalist, Sarah von Essen.

Maria Mackinney
Lektor ved Institut for visuelt design på Det Kongelige Akademi Maria Mackinney-Valentin.
ann damgaard
Modedesigner og billedkunstner Anne Damgaard. Foto: Isak Hoffmeyer.
sarah v essen
Samtalen modereres af historiker og journalist Sarah von Essen.

Praktiske informationer:

Pris: 150 kr. / 75 kr. m. årskort. 50 kr. for studerende og unge under 26. Dørene åbner kl. 17.30. Prisen inkluderer et glas vin/vand, og giver adgang til museets samlinger og udstillinger.

Billetter kan købes her

Husk at medbringe din billet, da den skal scannes ved indgang.