Menu

Retningslinjer under Covid-19

Læs her om Den Hirschsprungske Samlings retningslinjer under Covid-19, når du besøger museet:

Billetter
Museet overvåger publikumstilstrømningen og sikrer at antallet af gæster overholder sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Der er opsat afskærmning ved kasserne.

Afstand
Vi tæller alle gæster og sikrer, at der aldrig er for mange mennesker på museet på én gang. I alle udstillingssale er der oplysninger om, hvor mange personer, der må være i rummet ad gangen. Hold øje med antallet af personer i de enkelte sale, og gå ikke videre, før der er plads. Museets vagter går ture mellem udstillingssalene og sikrer, at alle hjælper med at overholde retningslinjerne.

Aktiviteter
Vi afholder alle vores aktiviteter. Ved offentlige omvisninger er det med 10 personer ad gangen. Møder der flere gæster op, afholder vi omvisningen ad to omgange af 30 minutter, således at alle kan komme ind og overvære de annoncerede omvisninger. Foredrag afholdes siddende med max 50 personer inkl. museets personale. Der skal ikke bæres mundbind, når man sidder ned.

Praktisk

Coronapas
Du skal fremvise et coronapas, når du besøger museet. Her skal det enten fremgå, at du har gennemført dine vaccinationer. Eller at du har en negativ coronatest, der er maks. 72 timer gammel, eller du har været smittet med covid-19, og derfor kan fremvise en covid-19 test, der er mindst 14 dage gammel og højest 12 uger gammel.

Mundbind
Museets gæster skal bære mundbind under besøget. Har du glemt dit mundbind, kan du få udleveret et af museets personale. Museets personale bærer mundbind eller visir i åbningstiden og sørger for god afstand.

Hygiejne
Der er håndsprit til rådighed og mulighed for jævnlig og grundig håndvask på museets toiletter. Der er engangsplastikhandsker til rådighed for de besøgende, der ønsker det.

Rengøring
Vi gør ekstra rent på museet i denne tid.

Garderobe
Vi har garderober med kodelås og opfordrer gæster til at aflevere tasker og overtøj i garderoben. Det er ikke tilladt at have sin jakke over armen.

Kontakt
Vi bestræber os på at minimere tæt kontakt mellem alle på museet. Har du spørgsmål, eller ønsker du vejledning under besøget på museet, er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte museets medarbejdere, men husk at holde afstand.

Til dig

Vi opfordrer alle gæster til at overholde sundhedsmyndighedernes anbefalinger og vejledninger:

• Bliv hjemme, hvis du har symptomer på COVID-19. Det gælder også milde symptomer.

• Vask dine hænder ofte – eller brug håndsprit

• Host i et papirlommetørklæde eller i ærmet. Vask eller afsprit hænder bagefter

• Hold mindst 1 meters afstand til andre gæster og til museets medarbejdere

• Hold mindst 2 meters afstand i situationer, hvor der kan være øget risiko for dråbesmitte, eller hvis du er i nærheden af personer, der skal tages særligt hensyn til (fx ældre)

• Undgå håndtryk og kram

• Bed andre tage hensyn

Læs mere om coronavirus her ...