Menu
Udlængsel
Foto: Jacob Ljørring

Retningslinjer under Covid-19

Læs her om Den Hirschsprungske Samlings retningslinjer under Covid-19, når du besøger museet:

Adgang til museet
Hvis du vil sikre dig en plads, skal du booke billetter online. For at gøre dit besøg så trygt som muligt, lukker vi gæster ind hver halve og hele time.

Billetter
Museet overvåger publikumstilstrømningen og sikrer, at antallet af gæster overholder sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Der er opsat afskærmning ved kasserne.

Afstand
Vi tæller alle gæster og sikrer, at der aldrig er for mange mennesker på museet på én gang. I alle udstillingssale er der oplysninger om, hvor mange personer, der må være i rummet ad gangen. Hold øje med antallet af personer i de enkelte sale, og gå ikke videre, før der er plads. Museets vagter går ture mellem udstillingssalene og sikrer, at alle hjælper med at overholde retningslinjerne.

Praktisk

Coronapas
Alle personer over 15 år* skal fremvise et coronapas. Her skal det enten fremgå, at du har gennemført din første vaccination, hvor den er færdiggjort mindst 14 dage før ankomst, eller du har en negativ coronatest, der er maks. 96 timer gammel, eller du har været smittet med covid-19, og derfor kan fremvise en covid-19 test, der er mindst 14 dage gammel og højest otte måneder gammel. Husk du også skal medbringe ID.

*Undtagelser gælder for personer, der af medicinske årsager eller som følge af en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse ikke bør få foretaget en covid-19-test.

Hygiejne
Der er håndsprit til rådighed og mulighed for jævnlig og grundig håndvask på museets toiletter. Der er engangsplastikhandsker til rådighed for de besøgende, der ønsker det.

Rengøring
Vi gør ekstra rent på museet i denne tid.

Garderobe
Vi har garderober med kodelås og opfordrer gæster til at aflevere tasker og overtøj i garderoben. Det er ikke tilladt at have sin jakke over armen.

Kontakt
Vi bestræber os på at minimere tæt kontakt mellem alle på museet. Har du spørgsmål, eller ønsker du vejledning under besøget på museet, er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte museets medarbejdere, men husk at holde afstand.

Mundbind
Fra 14. juni 2021 skal man ikke længere bære mundbind på museet.

Til dig

Vi opfordrer alle gæster til at overholde sundhedsmyndighedernes anbefalinger og vejledninger:

• Bliv hjemme, hvis du har symptomer på COVID-19. Det gælder også milde symptomer.

• Vask dine hænder ofte – eller brug håndsprit

• Host i et papirlommetørklæde eller i ærmet. Vask eller afsprit hænder bagefter

• Hold mindst 1 meters afstand til andre gæster og til museets medarbejdere

• Hold mindst 2 meters afstand i situationer, hvor der kan være øget risiko for dråbesmitte, eller hvis du er i nærheden af personer, der skal tages særligt hensyn til (fx ældre)

• Undgå håndtryk og kram

• Bed andre tage hensyn

Læs mere om coronavirus her ...

Den Hirschsprungske Samling følger til enhver tid sundhedsmyndighedernes anvisninger, og vi opdaterer løbende vores retningslinjer i takt med eventuelle justeringer i myndighedernes anvisninger.

Du finder nærmeste testcenter på Frue Plads. Se placering på kortet her