Menu
P.S. Krøyer: 'Badende drenge. Solskin. Skagen. Studie', 1892. Den Hirschsprungske Samling

Sommer på Den Hirschsprungske Samling

Den 30 juni markede starten på sommerferiesæsonen her på museet, der byder på et gensyn med hovedværker fra den righoldige samling, ny udstilling med pastelmalerier, engelske omvisninger, film og børneskattejagt.

Museets samling reinstalleres

Den Hirschsprungske Samling huser mere end 100 års dansk kunst fra guldalderen til skagensmalerne og symbolisterne. I sommerferien kan du opleve en reinstallation af museets faste samling med kendte hovedværker af bl.a. C.W. Eckersberg, Christen Købke, Anna Ancher, P.S. Krøyer og Vilhelm Hammershøi. I sommerens ophængning vil der være flere nyerhvervelser at se, bl.a. Hammershøis centrale maleri 'Sovekammer' fra 1890, som museet for nyligt modtog som en testamentarisk gave fra den engelske kunsthandler Lady Jane Abdy. Der vil også være lejlighed til at se flere værker, som normalt befinder sig på magasin, heriblandt J.F. Willumsens næsten tre meter høje tegning, som danner forlæg til hovedværket En bjergbestigerske fra 1912.

Pasteludstilling i havesalen

Fra den 30. juni til den 13. januar viser vi et udvalg af museets mange fine pastelmalerier i havesalen. Her kan du se værker af kunstnerne Anna Ancher, P.S. Krøyer, Frants Henningsen, Edma Frølich Stage og Carl Thomsen. På grund af pastellernes skrøbelighed og lysfølsomhed udstilles de kun sjældent og er normalt opbevaret på magasin. Du kan læse mere om udstillingen her.

Anna Ancher: 'Helga i sin legestue. Kunstnerens datter', 1891. Den Hirschsprungske Samling

Aktivitetsark for børn

I løbet af hele sommerferien kan børn og deres voksne gå på opdagelse i samlingen med sjove aktivitetsark. Man skal finde små detaljer, som er gemt i værkerne, og når alle detaljer er fundet, venter der en lille præmie til detaljejægerne. Arkene er gratis med en almindelig entrébillet og kan hentes i skranken.

Engelske omvisninger hver lørdag

Hver lørdag i sommerferien kan gæster tage med på en engelsk omvisning gennem museets samling af mere end 100 års dansk kunst udstillet i husets intime og hjemlige rammer. Her kan man høre historien om Hirschsprungfamilien og museets oprettelse samt få et blik ind i kunsten og tiden op gennem det 19. århundrede. Specifikke datoer og tidspunkter for omvisningerne kan du finde her

Film om Heinrich Hirschsprung og museets tilblivelse

I hjørneudstillingssalen kan du sætte dig til rette og se filmen om museets stifter, tobaksfabrikanten og kunstsamleren Heinrich Hirschsprung. Filmen er produceret af JJ Film specielt til Den Hirschsprungske Samling med støtte fra Bikubefonden. Den varer 20 minutter og vises i hele museets åbningstid.