Spring til indhold
P.S. Krøyer: Det Hirschsprungske Familiebillede. 1881. Den Hirschsprungske Samling
P.S. Krøyer: Det Hirschsprungske Familiebillede. 1881. Den Hirschsprungske Samling

Hirschsprung og Krøyer. Portræt af en familie

Hjørneudstilling

28. juni - 1. oktober 2017

Den danske skagensmaler P.S. Krøyer havde et helt særligt forhold til Den Hirschsprungske Samlings grundlægger, tobaksfabrikanten og kunstsamleren Heinrich Hirschsprung og hans kone Pauline. Fra Krøyers unge år betalte Hirschsprung kunstnerens rejser til Frankrig og Spanien, mens Krøyer som nær ven af familien kom i Hirschsprungs private hjem helt frem til kunstnermæcenen og kunstnerens egen død i henholdsvis 1908 og 1909. På denne anden Hjørneudstillingen i rækken kan du få et helt unikt indblik i Krøyers skildring af familien og tage et kig ind i de hirschsprungske stuer i Bredgade, hvor kunsten hang fra gulv til loft.

Udstillingen fokuserer på Krøyers portrætter af familien, og som noget helt særligt kan du opleve Krøyers originale skitsebog og værker, der normalt hænger i private hjem. Oplev også fotografier, mindre tegninger og ikke mindst det store forberedende arbejde til museets berømte gruppeportræt malet af Krøyer, Det hirschsprungske familiebillede fra 1881, som er et af museets absolutte hovedværker.

Hjørneudstillinger

Udstillingen er en del af et nyt tiltag på museet kaldet Hjørneudstillinger. Flere gange om året kan du møde skiftende udstillinger i et hjørne af museet, der kaster nyt lys over et lille hjørne af samlingerne. Her kan du opleve nye, skæve vinkler på kendte værker i samlingen, skjulte perler fra museets magasiner eller nogle af de mange andre spændende historier, der knytter sig til Den Hirschsprungske Samling.