Spring til indhold
Vilhelm Kyhn: 'Skagens klitter', 1845. Den Hirschsprungske Samling
Vilhelm Kyhn: 'Skagens klitter', 1845. Den Hirschsprungske Samling

Dødemandsbjerget. Vilhelm Kyhn og Skagen

Hjørneudstilling

7. oktober – 30. december 2020

Et uventet motiv dukkede op i det golde klitlandskab, da Vilhelm Kyhns (1819-1903) maleri Skagens klitter fra 1845 for nyligt blev konserveret. Under det øverste lag af maling, tilføjet efter kunstnerens levetid, gemte sig en begravelsesscene for foden af de høje, nordjyske klitter. I efterårets Hjørneudstilling graver vi os ned i maleriets skjulte motiver og ser på værket med kunsthistorikerens og konservatorens detektiviske blik.

Se filmen om maleriet

I filmen fortæller konservator Loa Ludvigsen om konserveringen af maleriet, mens museumsinspektør Camilla Klitgaard Laursen tager os med til 1800-tallets nordjyske landskab og giver et bud på, hvad der kan være sket med Vilhelm Kyhns maleri, efter kunstnerens pensel forlod lærredet.

Dette indhold hostes af en tredjepart (www.vimeo.com). Ved at vise det eksterne indhold accepterer du vilkårene og betingelserne på www.vimeo.com.Efter
før
Før
efter
Her kan du se, hvad der ændrede sig i maleriet efter konservering

Hjørneudstillinger

Flere gange om året sætter vi i et hjørne af museet spot på et lille hjørne af samlingerne i små intime udstillinger. Hjørneudstillingerne belyser skæve vinkler og henter perler frem fra magasinerne.