Spring til indhold
Jørgen Roed: 'Malerne Jørgen Roed og Constantin Hansen på kanetur'. 1830. Den Hirschsprungske Samling
Jørgen Roed: 'Malerne Jørgen Roed og Constantin Hansen på kanetur'. 1830. Den Hirschsprungske Samling

Vinterferie på museet

Tag familien med til spændende oplevelser på museet i vinterferien i uge 7. I kan blandt andet opleve H.C. Andersens eventyr "Nattergalen" opført som skyggeteater af Svanen Dukketeater eller tage med på familieomvisning om børn i kunsten. I kan også gå på opdagelse i vores nye særudstilling Jordforbindelser, hvortil der er tilknyttet en sjov sporjagt for børn.

H.C. Andersen for børn

Torsdag den 14. februar kl. 14 får vi besøg af Svanen Dukketeater, der vil fortælle H.C. Andersens klassiske eventyr "Nattergalen" (1843) illustreret som skyggeteater for hele familien (fra 3 år). Forestillingen varer ca. 30 minutter og er gratis med en almindelig entrébillet til museet.

”Nattergalen” er historien om kejseren af Kina, der elsker at lytte til den lille uanselige nattergal. Men en dag får han foræret en mekanisk fugl af Kejseren af Japan. Den ikke alene kan synge, men er også smuk at se på i det pureste guld og med strålende diamanter. Kejseren glemmer helt den rigtige nattergal lige indtil den dag, han ligger for døden, og mekanikken i den kunstige fugl går i stykker.

Ny særudstilling

Hele vinterferien kan I gå på opdagelse i vores nye særudstilling Jordforbindelser. Dansk maleri 1780-1920 og det antropocæne landskab. I udstillingen undersøges de historiske rødder, der vokser under nutidens antropocæne landskab, hvor menneskets indgriben er blevet så markant, at den kan aflæses geologisk. Oplev hovedværker fra hele 1800-tallets danske landskabskunst af blandt andre C.W. Eckersberg, J.Th. Lundbye, Vilhelm Hammershøi, Fritz Syberg og Peter Hansen, og få nye perspektiver på landskabsmaleriet i værker af de to markante samtidskunstnere Rune Bosse og Camilla Berner. Læs mere om udstillingen her...

Peter Hansen: 'Pløjemanden Vender', 1900-02. Faaborg Museum
Peter Hansen: 'Pløjemanden Vender', 1900-02. Faaborg Museum

Familieomvisning om børn i kunsten

Søndag den 17. februar kl. 14 kan du tage børnene med på en særlig familieomvisning i museets samling af 100 års dansk kunst. Her vil vores garvede omviser fortælle spændende historier om, hvordan det var at være barn i 1800-tallet, og sammen ser vi nærmere på en række billeder af børn. Omvisningen varer ca. 45 minutter og er gratis med en almindelig entrébillet til museet.

Sporjagt for børn

I løbet af hele vinterferien kan børn og deres voksne gå på opdagelse i særudstillingen Jordforbindelser med vores sjove sporjagt. Man skal finde små detaljer, som er gemt i værkerne, og når alle detaljer er fundet, venter der en lille præmie til sporjægerne. Sporjagten er gratis med en almindelig entrébillet og kan hentes i skranken.

Praktisk information

Vinterferien i uge 7
Onsdag den 13. til søndag den 17. februar 2019

Åbningstider
onsdag-søndag: kl. 11-16

Pris
95 kr. / gratis for børn og unge under 18 års samt årskortholdere.