Menu

Hirschsprung LATE

Intro til Joakim Skovgaards udsmykning af museet 25. juni kl. 18

Nyd denne sommeraften med en tur på Den Hirschsprungske Samling, hvor museet holder åbent til kl. 20. I løbet af aftenen kan du komme med på en særlig intro, hvor kuratorassistent Sarah Pihl Petersen vil fortælle om Joakim Skovgaards udsmykning af museet og vise skitser frem fra magasinerne.

Allerede da Den Hirschsprungske Samling åbnede dørene den 8. juli 1911, trådte museets gæster ind i et kunstværk: kunstneren Joakim Skovgaards udsmykning af museets forhal. Fra mønsteret af den slyngede tobaksrøg og tobaksplanten i mosaikgulvet over de farvestrålende vægge til loftudsmykningen med kunstens genius svævende over gæsterne.

Museet blev stiftet af tobaksfabrikanten og kunstsamleren Heinrich Hirschsprung og hans hustru Pauline, og den klassiske museumsbygning blev tegnet af den danske arkitekt H.B. Storck. Joakim Skovgaard blev inviteret til at udsmykke dele af museet, og han udsmykkede ikke kun forhallen, men designede også relieffet på bygningens trekantsgavl og andre dele af museet, som vil blive præsenteret denne aften.

Hirschsprung LATE

Den sidste torsdag i hver måned har vi udvidet museet åbningstid fra kl. 11-20. Til Hirschsprung LATE inviterer vi indenfor til en aften i kunstens og kulturens tegn. I løbet af foråret og sommeren byder vi på alt fra lyttebiograf og samtalesalon til brevoplæsning og særlige introer til vores aktuelle udstillinger.

Praktiske informationer

Introen starter kl. 18 og varer ca. 45 minutter.

Pris: Normal entrébillet til museet. Gratis for årskortholdere.

Museet holder denne dag åbent kl. 11-20.