Menu

Det kan du opleve på museet

Oplev højdepunkter i den klassiske danske kunst og den intime atmosfære i Den Hirschsprungske Samling.

Den Hirschsprungske Samling ligger ved det smukke Østre Anlæg midt i København. Museet, der er grundlagt af tobaksfabrikanten og kunstsamleren Heinrich Hirschsprung og hans hustru Pauline, åbnede i 1911. Museet huser mere end 100 års dansk kunst fra det 19. og starten af det 20. århundrede - fra den danske guldalder til skagensmalerne og symbolisterne. Samlingen rummer hovedværker af bl.a. C.W. Eckersberg, Christen Købke, Anna Ancher, P.S. Krøyer og Vilhelm Hammershøi. Museet er indrettet med møbler og mange malerier på væggene, som giver en intim og hjemlig atmosfære.

Mosaikgulv af Joakim Skovgaard 1911. Motivet er en tobaksplante, som refererer til museets grundlægger tobaksfabrikant Heinrich Hirschsprung
Museet ligger omkranset af træer i det smukke Østre Anlæg
C.W. Eckersbergs maleri 'En nøgen Kvinde sætter sit hår foran et spejl',1841
P.S. Krøyers 'Sommeraften ved Skagens Strand', 1899. Museet har en af de største samlinger af P.S. Krøyers værker
P.S. Krøyersalen
Museet set fra parken Østre Anlæg

Særudstillinger

Museet viser to større særudstillinger om året. Udstillingerne tager altid udgangspunkt i museets samlinger eller historie, og sætter spot på kunstnere, en periode eller et tema, som kan ses i dansk 1800-tals kunst.

Flere gange årligt viser vi små og intime udstillinger kaldet Hjørneudstillinger. I et hjørne af museet vises skiftende udstillinger, der kaster nyt lys over et lille hjørne af samlingerne. Her kan du opleve nye, skæve vinkler på kendte værker i samlingen, skjulte perler fra museets magasiner eller nogle af de mange andre spændende historier, der knytter sig til Den Hirschsprungske Samling.

Se vores udstillingskalender for nuværende og kommende udstillinger.

Fra Hjørneudstilling "Hjemlighedens former. Atmosfære, møbler og malerier"

Omvisninger

Vi tilbyder faste offentlige omvisninger hver søndag kl. 14. I sommerferien er omvisningerne på engelsk og finder sted lørdage kl. 12. Hvis det passer med dit besøg, så følg med på en omvisning og hør nogle af de mange spændende fortællinger om 1800-tallets danske kunst og museets historie.

Tjek vores kalender for datoer og omvisningernes tema.

Gratis audioguide

Under dit besøg kan du bruge vores gratis audioguide, der findes på dansk og engelsk. Audioguiden fortæller om hovedværker i museets samlinger og tager dig igennem 100 års dansk kunst fra hele 1800-tallet.

Spørg om vores gratis audioguide i skranken, næste gang du besøger os.

Aktiviteter for børn og familier

Der er oplevelser for folk i alle aldre på Den Hirschsprungske Samling. Børn kan med deres voksne gå på opdagelse i samlingerne og særudstillingerne med vores gratis aktivitetsark. Løs gåder, digt fortællinger, vær kreativ og få spørgsmål, der kan være med til at åbne kunstværkerne og samtalen med børnene om kunsten.

I efteråret og foråret afholder vi ofte særlige aktiviteter og workshops for de mindste. Tjek vores kalender for kommende arrangementer for børn.

Børn undersøger grannåle til julearrangement. Måske stammer nålene fra et maleri i samlingen

Arrangementer

Hvert år afholder vi en lang række arrangementer på museet. Deltag i alt fra koncerter og foredrag til workshops og guidede ture ude i byen. Flere af arrangementerne er gratis med billet eller årskort til museet.

Deltag for eksempel i vores månedlige Forskerkvarterer, hvor en kunstfaglig medarbjeder fortæller om museets samlinger og forskning og viser tegninger, fotografier, breve eller skitsebøger frem fra magasinerne, som kun sjælendt vises frem.

Se kalender for kommende arrangementer.

Til det månedlige Forskerkvarter tager museets kunstfaglige personale fotografier, tegninger, skitser eller statuetter med op fra magasinerne