Menu
kvinde-hvid-tshirt-krøyer-maleri-publikum

Det kan du opleve på museet

Oplev højdepunkter i den klassiske danske kunst og den intime atmosfære i Den Hirschsprungske Samling.

Den Hirschsprungske Samling ligger ved det smukke Østre Anlæg midt i København. Museet, der er grundlagt af tobaksfabrikanten og kunstsamleren Heinrich Hirschsprung og hans hustru Pauline, åbnede i 1911. Museet huser mere end 100 års dansk kunst fra det 19. og starten af det 20. århundrede - fra den danske guldalder til skagensmalerne og symbolisterne. Samlingen rummer hovedværker af bl.a. C.W. Eckersberg, Christen Købke, Anna Ancher, P.S. Krøyer og Vilhelm Hammershøi. Museet er indrettet med møbler og mange malerier på væggene, som giver en intim og hjemlig atmosfære.

Udlængsel ljørring
P.S. Krøyer. 'Nannina. En napolitansk blomstersælgerske'. 1880. Den Hirschsprungske Samling. Foto Jacob Ljørring.
sko-mosaikgulv-publikum
Mosaikgulv af Joakim Skovgaard 1911. Motivet er en tobaksplante, som refererer til museets grundlægger tobaksfabrikant Heinrich Hirschsprung
Fremkaldelser wegmann-JL-9155
Bertha Wegmann. 'Portræt af kunstneren Marie Triepcke', 1885, Den Hirschsprungske Samling ses længst til venstre. Foto: Jacob Ljørring
krat-facde-vinduer-museum
Museet ligger omkranset af træer i det smukke Østre Anlæg
Krøyer-234-HBD-sommeraften-skagen-strand-maleri
P.S. Krøyers 'Sommeraften ved Skagens Strand', 1899. Museet har en af de største samlinger af P.S. Krøyers værker
Hirschsprung-samling-museum-park-løber-exterior-forår
Museet set fra parken Østre Anlæg. Foto: Oncotype

Særudstillinger

Museet viser to større særudstillinger om året. Udstillingerne tager altid udgangspunkt i museets samlinger eller historie, og sætter spot på kunstnere, en periode eller et tema, som kan ses i dansk 1800-tals kunst.

Flere gange årligt viser vi små og intime udstillinger kaldet Hjørneudstillinger. I et hjørne af museet vises skiftende udstillinger, der kaster nyt lys over et lille hjørne af samlingerne. Her kan du opleve nye, skæve vinkler på kendte værker i samlingen, skjulte perler fra museets magasiner eller nogle af de mange andre spændende historier, der knytter sig til Den Hirschsprungske Samling.

Se vores udstillingskalender for nuværende og kommende udstillinger.