Menu
melbye (4)
Anton Melbye: 'En dysse i måneskin', 1867, Den Hirschsprungske Samling

Anton Melbyes kultegninger

Forskerkvarter 1. marts kl. 14

Dramatiske natscener på stormfuldt hav og tyste oldtids-landskaber badet i måneskin. Det er nogle af de motiver, vi finder i seks store kul- og kridttegninger skabt af kunstneren Anton Melbye, som fornylig blev doneret til museet.

Til dette Forskerkvarter kaster museumsinspektør Camilla Klitgaard Laursen lys over marinemaleren, der var en verdensstjerne i udlandet, men hvis kunst ikke passede ind herhjemme. Kom tæt på de seks nye værker og hør om kosmopolitten Anton Melbye, der trods danske motiver af Kronborg og stendysser og et venskab til H.C. Andersen ikke faldt i de nationale meningsdanneres smag.

Om Forskerkvarter

Museets samlinger og arkiver i kælderen bugner af historier, der sjældent kommer frem i lyset. Hver første onsdag i måneden kl. 14 kan du møde museets direktør, inspektører eller kunstfaglige personale, når de fortæller om nogle af de usete, gemte og glemte historier i museets forskning og samling. Oplev alt fra skitser til kunstnerbreve og fotografier, som på grund af de skrøbelige materialer normalt er gemt væk i museets magasiner.

Pris: Normal entrébillet til museet. Gratis for årskortholdere.
Book gerne billet her