Menu
hammershøi
Vilhelm Hammershøi: 'Interiør med ung læsende mand', 1898, Den Hirschsprungske Samling.

Hirschsprungs Morgenskole - Hammershøi og hans tid

Henover fire onsdage i efteråret kan du deltage i museets populære morgenskole.

Den Hirschsprungske Samling tilbyder atter sin eksklusive morgenskole til dig, der ønsker at blive klogere på kunsten, mens du er omgivet af kunsten. Besøg museet uden for åbningstid og mød vores kunsthistorikere, der guider dig ind i den danske kunst.

Efterårets program sætter fokus på kunstneren Vilhelm Hammershøi (1864-1916) og hans tid. Den Hirschsprungske Samling har en af verdens største samlinger af Hammershøis kunst. Over fire møder dykker vi ned i hans hovedværker, teknik og motivvalg. Vi undersøger Hammershøis samtid, hans kunstnerkolleger og København omkring år 1900. Hør om ny forskning, nye indsigter og nye historier. Undervejs får du åbnet døren til en dybere forståelse af Danmarks store, internationale kunstner, der blot bliver mere og mere populær i udlandet.

Morgenskolen foregår siddende og med lydforstærkning. I pausen serveres kaffe og te. Fra 10.30 er der mulighed for at besøge resten af museet og særudstillingen Ejnar Nielsen. Livstegn Museet åbner for offentligheden kl. 11.00. Deltagere i morgenskolen får 10% rabat på køb i museumsbutikken samme dag (smykker undtaget).

Onsdag den 12. oktober, kl. 9:00-10:30 (dørene åbner 8:30)

Direktør Gertrud Oelsner (ph.d.) introducerer til Vilhelm Hammershøi på Den Hirschsprungske Samling. Gertrud Oelsner er sammen med Annette Rosenvold Hvidt forfatter til pragtværket Vilhelm Hammershøi og det åbne billede, der udkom i 2018.

Onsdag den 26. oktober, kl. 9:00-10:30 (dørene åbner 8:30)

Museumsinspektør Signe Havsteen (ph.d.-stipendiat) fortæller om symbolismen. Hvad betød strømningen for Hammershøi og kunsten i Danmark omkring 1880-1900? Og var Hammershøi overhovedet symbolist?

Onsdag den 9. november, kl. 9:00-10:30 (dørene åbner 8:30)

Kunsthistoriker Annette Rosenvold Hvidt (cand.phil.) fortæller om Vilhelm Hammershøis fascination af fotografiets magi, og om hvordan fotografi og maleri krydsbestøver hinanden i hans værker.

Onsdag den 23. november, kl. 9:00-10:30 (dørene åbner 8:30)

Museumsinspektør Rasmus Kjærboe (ph.d.) sætter fokus på alt det, der omgav Hammershøi: det danske samfund, moderniteten og byen København. Hvordan kan man forstå Hammershøis kunst i lyset af hans omgivelser?

Praktisk

Arrangementerne foregår siddende, og i pausen serveres kaffe og te. Fra 10.30 er der mulighed for at besøge resten af museet og se udstillingen Ejnar Nielsen. Livstegn. Museet åbner for offentligheden kl. 11.00. Deltagere i morgenskolen får 10% rabat på køb i museumsbutikken samme dag. (Smykker undtaget).

Tilmeld dig morgenskolen inden 15. august og køb din billet med Early Bird rabat:
Early Bird: 695,- 595,- og 295,-

Efter den 15. august er prisen, inkl. entré til museet,: 795,- årskortholdere 695,- studerende 345,-

Billetter købes her

Begrænset antal pladser.

Hammershøi-portræt-af-en-ung-pige-maleri
Vilhelm Hammershøi: 'Portræt af en ung pige. Kunstnerens søster, Anna Hammershøi'. 1885. Den Hirschsprungske Samling
Vilhelm Hammershøi Sovekammer, 1890
Vilhelm Hammershøi: 'Sovekammer'. 1890. Den Hirschsprungske Samling