Menu
P.S. Krøyer: Ved frokosten. Kunstneren, hans hustru og forfatteren Otto Benzon. 1893. Den Hirschsprungske Samling

AFLYST - Påske på museet

Aktiviteter for hele familien 3.-13. april

Påskeferien byder på oplevelser for hele familien. Oplev vores store udstilling om Kristian Zahrtmann eller dyk ned i følsomme guldalderportrætter af Christian Horneman. For de mindste har vi en særlig påskejagt, der fører jer rundt i samlingen, og lørdag den 11. april kan I få tegnet jeres eget portræt af den dygtige billedkunstner Sune Watts fra DR-programmet Danmarks Bedste Portrætmaler.

Påskejagt på museet

I påsken er der påskejagt på museet for børn og barnlige sjæle. Med aktivitetsark i hånden kan man nemlig gå på jagt efter detaljer i malerierne. Samtidig giver det rig lejlighed til at tale om og kigge på billederne under jagten, som går gennem hele museets samling. Der vil selvfølgelig være en præmie til alle, der gennemfører påskejagten.

Få tegnet dit eget portræt

Lørdag den 11. april får vi besøg af billedkunstner Sune Watts fra DR-programmet Danmarks Bedste Portrætmaler. Sune Watts er uddannet tegner og har levet af at tegne, siden han var 16 år. Fra 12-15 vil han sidde klar til at tegne portrætter af voksne og børn, som man kan tage med sig hjem.

Kristian Zahrtmann i børnehøjde

Tag de mindste med på opdagelse i den store særudstilling Kristian Zahrtmann. Queer, kunst og lidenskab. Med vores gratis aktivitetsark i hænderne, kan i sammen digte videre på Kristian Zahrtmanns eventyrlige og sjove billeder. Find detaljer i malerierne og få en opskrift på en ægte Zahrtmann-kage, som I kan bage, når I kommer hjem.

To nye udstillinger
Foruden sæsonens store særudstilling om Kristian Zahrtmann kan I opleve årets første Hjørneudstilling Med samme kraft. Pasteller af Christian Horneman. Hjørneudstillingen viser fire smukke pasteller malet af guldalderkunstneren Christian Horneman, som ikke tidligere er blevet vist for publikum. Hjørneudstillingen tager jer med bag om den fine pastelteknik og med til de højeste diplomatiske cirkler i Europa og dramatiske begivenheder i Nordafrika.

Kunst-app guider dig gennem samlingen
Besøg eller genbesøg den faste samling af 100 års dansk kunst fra hele 1800-tallet med vores Vizgu-app. Scan et billede markeret med mobil-ikon og læs de mange spændende historier. Læs mere om Vizgu her.

Praktisk information

Museet har åbent onsdag til søndag kl. 11-16
Som noget særligt holder vi også åbent 2. påskedag, mandag den 13. april kl. 11-16.

Aktiviteterne er gratis med årskort eller en almindelig entrébillet til museet
Børn og unge under 18 år har fri entré