Spring til indhold
Hans Smidth: Interiør med blomster i vindueskarm, 1915
Hans Smidth: Interiør med blomster i vindueskarm, 1915

Hjemlighedens former. Atmosfære, møbler og malerier

Hjørneudstilling

24. januar - 17. juni 2018

Den Hirschsprungske Samling slår den 24. januar dørene op for årets første Hjørneudstilling: Hjemlighedens former. Atmosfære, møbler og malerier. Og vi kan garantere, at museets gæster godt kan glæde sig, når vi denne gang sætter spot på hjemmet.

Det hjemlige spiller en ganske særlig rolle på Den Hirschsprungske Samling. Mange af museets malerier har hængt i museets grundlægger, tobaksfabrikanten Heinrich Hirschsprung og hans families hjem, ligesom museet er indrettet med tætte maleriophængninger og møbler for at skabe en særlig hjemlig atmosfære.

I Hjørneudstillingen lader vi et udvalg af museets malerier fortælle om, hvordan hjemmet som idé tiltrak sig stigende opmærksomhed op gennem 1800-tallet. Vi zoomer nærmere ind på køkkenet, der var kvindens rum, soveværelsets intime rum og stuen som det sociale rum hvor familie og venner mødtes i venskabeligt lag. Endelig kigger vi nærmere på malerier, hvor kigget ud af vinduet fortæller om hjemmet som noget, der er adskilt fra verden udenfor, men som rammen om menneskets følelser, længsler og refleksion. I Hjørneudstillingen går vi tæt på malerier af blandt andre Vilhelm Hammershøi, Anna Ancher, Viggo Johansen og Hans Smidth.

Hans Smidth: Interiør med blomster i vindueskarm, 1915
Hans Smidth: Interiør med blomster i vindueskarm, 1915

Hjørneudstillinger

Udstillingen er en del af et nyt tiltag på museet kaldet Hjørneudstillinger. Flere gange om året kan du møde skiftende udstillinger i et hjørne af museet, der kaster nyt lys over et lille hjørne af samlingerne. Her kan du opleve nye, skæve vinkler på kendte værker i samlingen, skjulte perler fra museets magasiner eller nogle af de mange andre spændende historier, der knytter sig til Den Hirschsprungske Samling.