Menu
Portrættegner Sune Watts

Efterårsferie på museet

Aktiviteter for hele familien 9.-18. oktober

Efterårsferien byder på oplevelser for hele familien. Oplev vores nye udstilling Udlængsel eller dyk ned i efterårets Hjørneudstilling Dødemandsbjerget. Vilhelm Kyhn og Skagen. For de mindste har vi en særlig skattejagt, der fører jer rundt i samlingen, og lørdag den 17. oktober kan I få tegnet jeres eget portræt af den dygtige billedkunstner Sune Watts fra DR-programmet Danmarks Bedste Portrætmaler.

Skattejagt på museet

I efterårsferien er der skattejagt på museet for børn og barnlige sjæle. Med aktivitetsark i hånden kan man gå på jagt efter detaljer i malerierne. Samtidig giver det rig lejlighed til at tale om og kigge på billederne under jagten, som går gennem hele museets samling. Der vil selvfølgelig være en præmie til alle, der gennemfører skattejagten.

Få tegnet dit eget portræt

Lørdag den 17. oktober får vi besøg af billedkunstner Sune Watts fra DR-programmet Danmarks Bedste Portrætmaler. Sune Watts er uddannet tegner og har levet af at tegne, siden han var 16 år. Fra 12-15 vil han sidde klar til at tegne portrætter af voksne og børn, som man kan tage med sig hjem.

To nye udstillinger
Foruden udstillingen Udlængsel, der sætter spot på samlingens rejsemotiver fra P.S. Krøyer til Augusta Dohlmann, kan I opleve efterårets Hjørneudstilling Dødemandsbjerget. Vilhelm Kyhn og Skagen. Et uventet motiv dukkede op i det golde klitlandskab, da Vilhelm Kyhns (1819-1903) maleri Skagens klitter fra 1845 for nyligt blev konserveret. Under det øverste lag maling, tilføjet efter kunstnerens levetid, gemte sig en begravelsesscene for foden af de høje, nordjyske klitter. I Hjørneudstillingen graver vi os ned i maleriets skjulte motiver og ser på værket med kunsthistorikerens og konservatorens detektiviske blik.

Kunst-app guider dig gennem samlingen
Besøg eller genbesøg den faste samling af 100 års dansk kunst fra hele 1800-tallet med vores Vizgu-app. Scan et billede markeret med mobil-ikon og læs de mange spændende historier. Læs mere om Vizgu her.

Praktisk information

Museet har åbent onsdag til søndag kl. 11-16

Aktiviteterne er gratis med årskort eller en almindelig entrébillet til museet
Børn og unge under 18 år har fri entré