Menu
wille
Direktør på Nationalmuseet Rane Willerslev og professor i psykologi Svend Brinkmann gæster museet i en samtale med Anne Sophia Hermansen. Foto: PR.

SALON

Relationer 3. juni kl. 19-21

UDSOLGT

Vi garanterer en uforglemmelig aften, når Svend Brinkmann, professor i psykologi, og Rane Willerslev, direktør på Nationalmuseet, besøger Den Hirschsprungske Samling. I en samtale med salonværtinde Anne Sophia Hermansen, kulturkommentator på Berlingske, vil de tage udgangspunkt i udvalgte temaer fra udstillingen Fremkaldelser om maleren Vilhelm Hammershøi og kunstnervennen Valdemar Schønheyder Møller.

Både Brinkmann og Willerslev har gjort det umulige - de har opnået stor berømmelse på at være klassisk dannede. I en tid, hvor politikere og erhvervsliv løber med meget af taletiden, har de to krævet livsfilosofien tilbage og insisteret på, at vi ikke kun taler om smittetal, smitteopsporing og vaccinestrategi, men også om at være menneske og hvad et år med social isolation betyder for vores relationer og for vores sjæl.

Og netop ensomhed, isolation og fremmedgørelse var afgørende temaer for Vilhelm Hammershøi. Han fremmalede for over 100 år siden en verden, der minder om den, vi nu har levet i i et år og forbandt den med intimitet og enestående skønhed.

Rane Willerslev og Svend Brinkmann undersøger ensomheden sammen med Vilhelm Hammershøi og giver et bud på, hvad de åndelige konsekvenser bliver af coronakrisen.

Praktiske informationer:

Dørene åbner kl. 18.30.

Pris: 250 kr. / 150 kr. m. årskort.

Prisen inkluderer et glas vin, og giver adgang til museets samlinger og udstillinger.

Køb billet her

Læs om museets retningslinjer under Covid-19 her