Menu
Mundt 19944
Emilie Mundt: Malerinde og barn i atelieret, 1893. Vardemuseerne

Fortællinger om forandringen af familien

Foredrag ved Søren Laursen, LGBT komiteen. Den 29. september kl. 19-21

På museets udstilling Marie ❤ Emilie møder vi en kærlig regnbuefamilie fra 1800-tallets Frederiksberg. Her bor bedstefar, to kunstner-mødre og deres adoptivdatter sammen. Marie, Emilie, lille Carla og bedstefar Daniel skabte sig en familie, der var anderledes end vores grundfortælling om far, mor og børn.

Med lovgivning sætter vi som samfund rammer for familien. Rammer vi hele tiden udfordrer, og som til stadighed er i forandring.

Denne aften kan du tage med Søren Laursen, mangeårig LGBT-aktivist, på en kalejdoskopisk rejse gennem tiden via fortællinger, som belyser udviklingen i synet på familier. Fra børnehjemmene til fertilitetsklinikkerne. Fra fornuftsægteskabet til regnbuefamilien. Vi kommer tæt på de dramatiske kampe, der er gået forud for paradigmeskiftene de seneste årtier. Og vi skuer ud over morgendagens slagmarker om kønnet i familien.

SorenLaursen
Foto: Søren Laursen er denne aften foredragsholder.

Arrangementet er gratis og foregår på museet omgivet af hovedværker fra 1800-tallets danske kunsthistorie. I pausen byder vi på forfriskninger, og det vil være muligt at se museets udstillinger.

Billetter bestilles på Billetto