Spring til indhold
Emilie Mundt: Malerinde og barn i atelieret, 1893. Vardemuseerne
Emilie Mundt: Malerinde og barn i atelieret, 1893. Vardemuseerne

MARIE ❤ EMILIE. Queering the Collection

Hjørneudstilling

21.07. – 09.01.2022

Fandtes der regnbuefamilier i gamle dage? Kunne man udtrykke sig kreativt, selvom man var queer? På Den Hirschsprungske Samling kan vi svare ja til begge spørgsmål. Hjørneudstillingen om Marie Luplau (1848-1925) og Emilie Mundt (1842-1922) viser kunstværker, museet har erhvervet de senere år. Med dem kan vi fortælle historien om et kreativt og kærligt kunstnerpar, der opdrog en fælles datter og kæmpede for ligestilling i kunsten og i livet.

Er der noget, vi har overset i samlingen? Ja, det tror vi nok! Med det sideløbende projekt Queering the Collection inviterer vi publikum med på en selvguidet vandring i vores permanente udstilling. Vi skal på udkig efter alle de queer fortællinger, der findes i samlingen og dens kunstværker.

Udstilling og projekt er skabt i samarbejde med Copenhagen 2021 WorldPride og EuroGames, og bliver bl.a. vist i forbindelse med WorldPride i København og Malmø, 12.-22. august.

Hvad er queer?

Queer kommer fra engelsk og betyder ”skæv”. I dag bruger vi ordet om de af os, der er homo- og biseksuelle, transkønnede, aseksuelle eller har flydende kønsidentitet. Men queer er et rummeligt ord, der også dækker alle de handlinger, der udfordrer traditionelle kønsroller.

Emilie Mundt: ’Bjerglandskab med ruiner’, 1906. Den Hirschsprungske Samling
Emilie Mundt: ’Bjerglandskab med ruiner’, 1906. Den Hirschsprungske Samling
Emilie Mundt: ’Parti fra en skovlysning med legende børn’, 1890. Den Hirschsprungske Samling
Emilie Mundt: ’Parti fra en skovlysning med legende børn’, 1890. Den Hirschsprungske Samling

Se udstillingsfilmen om kunstnerne Marie Luplau og Emilie Mundt, og hør museumsinspektør og kurator på udstillingen Rasmus Kjærboe og forfatter Kristina Stoltz diskutere kunst, køn og identitet.

Dette indhold hostes af en tredjepart (www.youtube.com). Ved at vise det eksterne indhold accepterer du vilkårene og betingelserne på www.youtube.com.

Hjørneudstillinger

Flere gange om året sætter vi i et hjørne af museet spot på et lille hjørne af samlingerne i små intime udstillinger. Hjørneudstillingerne belyser skæve vinkler og henter perler frem fra magasinerne.