Menu
Den Hirschsprungske Samling

Omvisninger og gruppebesøg

Bestil en omvisning og hør om museets historie og samling af 100 års dansk kunst fra hele 1800-tallet.

Vi tager med glæde imod grupper og tilbyder omvisninger i en lang række emner. Vi er eksperter i guldalderen, skagensmalerne, det moderne gennembrud, fynbomalerne og symbolisterne, men vi tilrettelægger også omvisninger efter specifikke ønsker og til vores særudstillinger.

Omvisningerne kan både lægges i museets åbningstid onsdag-søndag kl. 11-16 og uden for den normale åbningstid mod et tillæg til vagtudgifter.

Bemærk: alle større grupper skal melde deres ankomst til museet, også selvom I ikke booker en omvisning. Send en mail til dhebok@hirschsprung.dk eller ring på 35 42 03 36. Bookingtelefonen er åben tirsdag, onsdag og fredag kl. 10-14.

Praktiske informationer

Pris: 675 kr. + 95 kr. i entré pr. person. Ingen grupperabat.
Børn og unge under 18 år har fri entré til museet.
Varighed: 45-60 minutter.
Max antal personer: 20 pr. omvisning.

Book din omvisning her

For mere information ring til vores bookingtelefon på 35 42 03 36.
Telefonen er åben tirsdag, onsdag og fredag kl. 10-14.

Omvisning udenfor normal åbningstid

Museet har åbent onsdag til søndag kl. 11-16. Det er muligt at bestille en omvisning udenfor vores normale åbningstid mod ekstra betaling til vagtudgifter. Hvis I ønsker at besøge museet udenfor åbningstiden, skal det skrives i bookingformularens nederste felt. Så kontakter vi jer og regner et pris ud for jer.

Ønsker I et glas vin efter omvisningen eller at afholde en mindre reception i forlængelse af omvisningen, kan I læse mere her.

Gruppebesøg på egen hånd

Grupper er velkomne til at besøge museet på egen hånd eller med egen omviser. Gruppens deltagere betaler normal entrépris på 95 kr. pr. voksen. Der er ikke grupperabat. Børn og unge under 18 år har fri entré.

Bemærk, at der i vores små rum er plads til max 20 personer ad gangen.

Meld jeres ankomst
I bedes melde jeres ankomst til os og oplyse antal personer på dhebok@hirschsprung.dk eller pr telefon 35 42 03 36. Bookingtelefonen er åben tirsdag, onsdag og fredag kl. 10-14.

kvinder-sidder-pensionister-publikum

Emner for omvisninger til voksengrupper

Her finder du vores omvisningstilbud til voksne og inspiration til din booking.

Du kan bruge de nedenstående emner som inspiration til planlægning af dit gruppebesøg på museet, men du er også velkommen til at kontakte os, hvis du har specifikke ønsker. Vi tilbyder altid omvisninger i vores aktuelle særudstilling.

Introduktion til museet
En introduktion til museets historie og en række af samlingens hovedværker med eksempler fra guldalderen, skagensmalerne og symbolismen.

Den danske guldalder
En introduktion af guldalderens og romantikkens billedunivers, hvor periodens kunstneriske udvikling tegnes med bl.a. C.W. Eckersbergs borgerlige portrætter, Christen Købkes "hverdagsbilleder" og J.Th. Lundbyes nationalromantiske landskaber.

Det danske genremaleri
I midten af 1800-tallet skabte folkelivsmalere som Frederik Vermehren, Julius Exner og Christen Dalsgaard et billedunivers, der på nationalromantisk vis skildrede den danske almues liv. Kunstnerne var optaget af de farverige dragte og bondestuernes indretning, og de skildrede hvedagslivets poesi, men også livets mere dystre stunder. I de efterfølgende generationer tog genremaleriet med kunstnere som Hans Smidth og Skagensmalerne en drejning mod mere realistiske folkelivsskildringer.

Skagensmalerne
Med udgangspunkt i P.S. Krøyer, Anna og Michael Ancher og Viggo Johansen tegnes et billede af kunstnerkolonien på Skagen. En kunstnerkoloni, der var orienteret mod nye kunstneriske målsætninger, som bl.a. viser sig i kunstnernes dyrkelse af friluftsmaleriet samt kunstnernes bevidste rolle i Det moderne Gennembrud. Oplev værker af bl.a. P.S. Krøyer, Anna og Michael Ancher.

Det moderne gennembrud
En præsentation af dansk billedkunst fra ca. 1870-1890, hvor kunstnerne orienterer sig mod det naturalistiske og realistiske maleri og gør op med Guldalderens akademiske tradition.

Kunstsamler og mæcen
Omvisning med fokus på museets stifter Heinrich Hirschsprung som kunstsamler og mæcen. Hirschsprungs erhvervelsespolitik, kunstsyn og personlige forhold til de danske kunstnere, som f.eks. P.S. Krøyer.

Symbolismen
Med præsentation af kunstnerne som Vilhelm Hammershøi, L.A. Ring og Ejnar Nielsen skitseres den danske kunsts "sjælelige gennembrud" omkring 1890, hvor kunstnerne søgte andre veje end naturalismens virkelighedsrepræsenterende maleri.

Billedanalyse
Med udgangspunkt i museets hovedværker gennemgås billedanalysens grundlæggende aspekter som komposition, rum, farve, lys og skygge, ligesom de enkelte værker sættes i en historisk kontekst.